Ebba 15 år

3o maj fyller Ebba 15 år
Men det blev tårta redan idag.










Margaretaloppet 2011

Äntligen så blev det av. jag lyckades samla ihop några tjejer att gå Margaretaloppet för Kalmar Stadsmission.
7 st blev det. Jag,Linda,Susanne,Ingrid Sjöberg,Ingrid simonsson, Lotta,Ingela.
Tanken var att vi skulle hålla ihop under hela sträckan,men det sprack redan i starten.
Jag ,Linda och Lotta föstes fram i klungan och sen var det bara att fortsätta framåt.Resten av gänget hamnade en bra bit bakom och det var inte att tänka på att stanna upp i en hög av knuffande och stånkande ladys.
 55 min tog det att gå dessa 5 km. Hade man bara kommit förbi så hade vi nog kunnat göra rundan på betydligt kortare tid. Nästa år ska jag/vi satsa på att springa. Vet bara inte hur man ska göra för att få en placering längre fram så att man kan springa från början och inte fösas fram som en kossa.
Väl framme så väntade gänget med fika . Vädret var fint och kaffe,bulle och trevligt sällskap gjorde gott efter turen.
Dessutom så vann en i vårat gäng ett pris. Nämligen Ingrid sjöberg nr 3415 ett badlakan. Stort GRATTIS





Fiske i Snärjebäcken

Packade korgarna fulla med mat,kaffe och bullar och gav oss iväg på en fisketur till Snärjebäcken.En helt underbar dag tillsammans med barnens familjer. Solen sken och vattnet glittrade. Nä,någon fisk blev det inte ,men vad gjorde väl det. Mat blev det i alla fall. Vi fick fyr på grillen till sist och det blev så bra som det bara kan bli en sån här vacker sommardag, när man får vara tillsammans med sina nära och kära.














Vi döper dig till Meija....

14 maj 2011 döptes lilla Meija I Domkyrkan
Präst : Christer Munther


skoj med vattensäker kamera

http://www.youtube.com/watch?v=s1D9hqYEPRk

testpilot






http://smartsontestpilot.se/pentax-wg-1/bli-testpilot/

pippi på limegrönt!

Tycker nog att jag fått till det på balkongen! Av nån konstig anledning blev sommarens färg limegrönt!! Har väl aldrig gillat den färgen tidigare?
Men nu verkar det som jag blivit besatt av denna färg,lime på både kuddar o krukor .
Har till och med köpt en liten,liten skål med lock i denna färg.
Nästa steg blir att investera i ett par riktigt limeiga tekoppar att dricka kaffe i ;-)

Men visst blev det fint? Sommrigt och varmt eller hur?


Hittade dessutom en ampel full med jordgubbar som var limegröna, men som snart blir röda om solen sköter sig och gör sitt jobb.


På Hästryggen för första gången i mitt liv.

Fredag 29 april en helt underbar dag på alla sätt och vis. Solen sken och jag hade tagit en ledig dag från jobbet.
Klockan 11.00 gav vi oss iväg.Jag,Linda och Elin, för att rida Islandshästar på Hägnens ,utanför Nybro.
Jag har aldrig i hela mitt liv suttit på en hästrygg,så det här skulle bli spännande.

Vi blev väl mottagna av Ing-Marie och Ellinor som visade in oss i stallet och till den häst hon valt ut till var och en. Min häst hette Flexi. Jag fick börja med att borsta den så att inget grus fanns kvar när sadeln skulle läggas på. Närmade mig hästen lite försiktigt.Skulle den sparka mig,eller bita mig? Nädå, han stod så lugnt och fint och lät mig pyssla om honom.
Så var hästen klar och det var dax att svinga sig upp i sadeln. En Islandshäst är ju inte så stor ,men när man ska upp på den så är den högre än man tror. Med en stel rygg och för första gången i mitt liv så tog jag en rejäl sats och,vips så satt jag där.

Innan vi red i väg så fick vi instruktioner om hur hästen fungerade,hur man bromsar och hur man skyndar på. Flexis gångarter var trav och tölp.

Så bar det iväg. Först i sakta mak.Alldeles för sakta tyckte jag och tänkte för mig själv,är det inte mer än så här.
men när vi kommit en bit så kände jag i tömmarna att det började rycka och i samma veva så skrek Ellinor,Tööölp, och Flexi for i väg i en hyfsad fart. Jag lättade rejält ett par gånger och trodde nog, att nu åker jag av,men det gjorde jag inte. Jag höllt mig kvar hela turen. När vi var ännu mer varma i kläderna,så sa Ellinor,är ni redo för galopp? Oh ,hjälp,for det genom huvudet,men jag hann inte tänka tanken klar förrän hästen for i väg i full fart,så det var bara till och hålla sig kvar. Oh vad kul det här var. Att i både sakta mak och i full fart färdas över den ljuvliga Nybroskogen var en underbar upplevelse.

Under hela turen så hade vi följe av Golden retrivern Mixi,som passade på att rulla sig i gyttjepölarna längs turen.
Hunden var vit från början,men efter ett par bad så var hon kolsvart av smuts. Men vad gör väl det.Hon tycktes njuta av badet och gyttja ska ju vara hälsosamt. Det finns ju dom som betalar en förmögenhet för just gyttjebad. 
Efter en och en halv timme var vi åter på stallbacken. Nu skulle vi av från hästen också. Med en något stelare rygg och känning av rumpmuskeln så var det svårare att komma av än på,men det gick det med.

Vi hade fika med oss,kaffe,mackor och bullar som vi njöt av på stallbacken tillsammans med djuren som väldigt gärna ville dela vår matsäck. Det var hunden Mixi,en islandshäst och två små svarta långhåriga katter som gjorde vad dom kunde för att charma till sig en smakbit

Ja ,som sagt en helt underbar dag.Förutom lite träningsvärk i gumpen och ett skavsår i arslet så var allt toppen.

tyvärr fixade jag inte att ta bilder under turen på grund av studs och hopp.
Men det finns bilder på hästgården på hemsidan
www.hagnensislandshastar.com











RSS 2.0