LAVEMANG???

Har fortfarande sviter av svinsprutan. Allt jag äter rinner rakt i genom. Det känns som om man fått en lavemangspruta .Man börjar fundera om sprutan innehöll ricinolja??. Jag har trots,dåligt mående,tagit mig till jobbet.Men med risk för att bli sittande på toan hela dagen så vågade jag inte äta eller dricka något. Det var först när jag kom hem som jag lyckades få ner lite pasta.Men även det gick rakt igenom. På kvällen var vi på julmässa på slottet och jag var skiträdd för att jag skulle behöva uppsöka en toa där. För kön dit var flera kilometer lång och jag skulle aldrig fixat att knipa så länge.


sjuk av svinspruta

Efter mycket velande så bestämde jag mig för att ta sprutan  och i onsdags blev det av. Det kändes ingenting. Var väldigt kaxig och tyckte det här var väl inget. Alla som gnällt över hur sjuk man kan bli,löjligt tänkte jag.
Gick till jobbet på torsdagen märkte fortfarande inget mer än att jag var lite dassig i magen. Men under dagen satte det igång ,jag frös,var jättetrött och mådde illa och det blev värre och värre. När jag kom hem så somnade jag på soffan,vaknade av att maten var klar,åt lite grann och somnade åter på soffan. Jag frös och huttrade och hela tiden kändes det som att jag skulle spy. Ungefär samma känsla som när man är bakis. Trots byxor och tröja och en tjock pläd så gick frossan inte ur kroppen. Vid niotiden gick jag in och fortsatte sova tills jag vaknade av ett jäkla liv utanför. Det var rugbyfest på Palace och på baksidan var det en stor grupp av ungdomar som bråkade och slogs. Polisen fanns på framsidan och hade inte en aning om vad som hände på andra sidan huset. nyfiken som man är så var man ju tvungen att kolla.Men fick snart hoppa i säng igen för den där spykänslan infann sig åter. Idag är det fredag morgon och jag är på väg till jobbet och jag känner mig så där... Vi får väl se hur det går under dagen.


Träningsdagbok V.48

Vecka   
48

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 60

 20

 45

 

 

 

Syndig Lördag!

Igår syndade jag rejält. Det blev onyttig mat alldeles för sent på kvällen .Till det blev det några glas vin, skumpa och öl. Dessutom blev det lite chips,oliver och små söta snittar med en himlagod röra.
Det konstiga är att,när jag druckit vin så gör vågen,dagen efter, ett rejält hopp neråt???? Jag har en teori om att det beror på uttorkning. För dagen efter är man oerhört törstig och pimplar alkoholfria vätskor av alla det slag. Men säg den lycka som varar,efter en eller två dagar så brukar vågen göra ytterliga ett jättehopp,men då pekar den uppåt.
Hur som helst så hade vi väldigt trevligt på kalaset. Där fanns kända och okända människor .En bra blandning av sociala tvåbenta figurer som bjöd på sig själva. Födelsebarnets granne, visade sig vara en skolkompis till mig.En trevlig tjej som jag inte träffat sen grundskolan.Världen är liten ,eller hur.


Snart är det vinter!

Bäst att investera i ett par nya vantar. Ett par snygga från Närstads 299:- och ett par varma från Åhlens 99:-.
 


Träningsdagbok.V.47

Vecka   
47

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 30+40

 30+50

 30

 

 30

 60  20

† Begravning

Fredag den 13:kl.10.00 var det begravning för min pappa.Hade ont i magen som tusan, innan vi kom i väg till kyrkan . Var säkert på toan hundra gånger den morgonen. Men när jag väl kom dit så gick det ganska bra. Över förväntan faktiskt. Släkt och vänner till mamma och pappa hade redan börjat samlas när jag och min familj anlände.
Det var väldigt vackert i kyrkorummet som var fyllt med blommor. Musiken var ljus och vacker inte alls dyster och mörk som man ofta har på begravningar.Mina två syskonbarn,Therese och Henrik, sjöng "Blott en dag" och "som en bro över mörka vatten ". Prästen ,Kenneth Johansson berättade ,på ett mycket igenkännande vis,om min pappas liv och hans personlighet.Efteråt samlades alla till minnesstund med mat och kaffe.
Min Pappa fick en mycket fin begravning...........


Vart tog Jansson vägen???

Igår kväll var det matgrossisternas årliga julbord. Klockan 17.00 bjöds det till bords i Palace lokal. Det var ett gigantiskt bord med fläskiga revben ,köttiga prinskorvar och saftiga pateèr. Men var tusan var janssons ?
 Var det jag som inte hittade den eller hade man glömt den? Inte kan man väl ha ett tradiotionellt julbord utan Jansson? Eller???
Måste nog ändå anmärka på att varmrätten inte alls var varm utan kall. De vita kroppkakorna,revbenen och prinskorvarna var kalla. Däremot var dom ganska goda men jag kan tyvärr inte ge maten mer än två giraffer, för kall mat är ingen höjdare. Kändes som om maten inte ens hade blivit uppvärmd till rätt temperatur från början, och sedan kallnat ,utan man hade helt enkelt inte värmt tillräckligt. Så när jag gick och la mig så slog det mig ,mat som inte värmts till en temperatur på över 60 grader kan man bli magsjuk av. Så min sista tanke innan jag somnade var,hoppas jag inte kommer att spy i natt.
Men jag är inte sjuk i dag,dessutom sov jag till halv elva,vilket är mycket ovanligt. Kan det måntro bero på vinet dom bjöd på?
Givetvis fanns där också ett gottebord,bestående av ostkaka,frukt,kladdkaka,syltoch grädde samt olika sorters mögelostar.Vitmögelostar är en svaghet jag har.Man kan nog säga att jag är vitmögelostberoende.När jag väl börjat äta så kan jag inte sluta . Det ända som kan stoppa mig är om någon tar bort osten eller att den tar slut. Oftast brukar det bli det sistnämda- Jag äter tills bara förpackningen är kvar. Finns inget värre för volangerna än just ost. Får bli en lååååååååååång promenad idag.

Träningsdagbok V.46

Vecka   
46

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 50

 60

 60+50

 45

 50  60

† högmässa

Söndag. Då var det daxs för kyrkan .Idag läste man upp min Fars namn i kyrkan, som brukligt är, när någon gått bort. Jag ,mamma,bror och svärgerskor var där . Högmässa innebär att det är nattvard och kollekt, därför varade gudstjänsten närmare en timme,alldeles för länge enligt mitt tycke. 
Något som jag inte tänkt på tidigare,men som jag noterade när prästen läste upp min Fars namn,var,när han sa- "Lennart Gustafsson 79 år och nio månader" Min far dog den 4(nov) och han är född på dag 4 (feb)??? slump eller ...... 


Psalmer

Det är fullt upp nu med förberedelser inför begravningen.Det finns inte tid för sorg och tankar, eller att reflektera över det som hänt. Men jag antar att det kommer i fatt mig så småningom.  Vi har valt kista och blommor och beslutat att det blir Prästen Kenneth Johansson i Johannes K:a som håller i begravningen. Igår var det samtal med Präst och organist. val av Psalmer gjordes .Syskonbarnen, Henrik och Therese kommer att sjunga under minnesakten.
På söndag kl.10.00 är det tacksägelse i kyrkan. Man kommer där att läsa upp min Fars namn.
Trots allt så mår jag ganska bra och jag känner en stor lättnad över att pappa inte behöver lida mer.Men det finns också en enormt stor saknad och en tomhet i mitt Hjärta.


Sov lilla Pappa.......

Nu är det över. under en veckas tid har familjen vakat på lasarettet. Min pappa har fått somna in.
Den 4 november kl.02.00 ringde telefonen och min svägerska meddelade att nu har han somnat in. Mitt i natten åkte jag hem för att meddela min Mamma och därefter mötte vi upp mina syskon och min dotter Linda för att ta ett sista farväl.Det var väldigt fint i rummet med vita lakan,ljus och blommor. Min far såg lugn och fridfull ut.
Ett stort TACk till personalen på avd. 19 som har vårdat och tagit hand om min Far under denna svåra tid.

Efter att ha varit med och sett min Fars dödskamp under en veckas tid så känns det som en lättnad att han äntligen fått somna in och att hans lidande är slut.
Redan på eftermiddagen var vi på begravningsbyrån för att ordna allt.Fredag den 13 november kl.10.00 är det begravning i Johannes K:a.och efter det blir det minnesstund med mat, kaffe och tårta.I dag Fredag 6 nov. står dödsannonsen i tidningen. 
                                                 
     
                       Någonstans inom oss är vi alltid tillsammans............

Träningsdagbok v.45

Vecka   
45

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 45

45

 

 40

 60

 50  

RSS 2.0