Phi-Phi


Midsommar!!!!

Trots att snön ligger tjock ute så är det daxs att planera för sommaren.Ska man få en hyfsat billig stuga över midsommar så måste den bokas i tid.
En stuga på Möllstorp(öland)blev det. Kostar 2500:- för två nätter.Dyrt? Fast ändå en av dom billigaste på Öland, under denna helg. Det kan det vara värt. Öland är ett av mina många paradis.Bästa stället att vara på sommaren om man gillar att bada och cykla.

Stugan är på 38kvm. och har plats för fem nattgäster. Den har terass med tak,toa o dusch.Så nu är det bara att hoppas på strålande sol och trevligt sällskap så blir allt "perfect".
 

 

Phi-Phi öarna

Usch. Den här morgon fick vi kliva upp tidigt redan vid sjusnåret. Fem i åtta skulle bussen avgå. Tar tid att vänja sig vid tidsskillnaden.6 timmar framåt innebär att klockan i Sverige var runt ett tiden.alltså mitt i natten. Känns konstigt i magen att äta frukost då.Fördelen är att jag är väldigt pigg om kvällarna,vilket jag aldrig är hemma

Vi åkte till Phuket, där två Speedbåtar tog oss ut till öarna vilket tog ca 40 min. Bara att åka Speedbåt var en upplevelse. Det blåser ganska bra så tidigt på morgonen,ca 15 sekm.Vilket gör att det skumpar på rätt bra,känns i magen, ungefär som berg o dalbana och flumride samtigt. Lider man av åksjuka så ska man nog försöka sätta sig långt bak i båten, där är det lite lugnare.
Men jag tyckte att det var kul,kittlade dödsskönt i kistan. Tjoade och skrattade högt som ett barn på Tivoli,vilket ledde till att Thailändaren som stod för säkerheten ombord,kom fram och frågade om jag mådde bra

 Stannade till vid lite olika vikar,vars namn jag glömt. Det är oerhört vackert på Phi-Phi,men tyvärr så stannar båtarna på dom mest kända ställena och där kryllar det av turister,vilket gör att man inte riktigt får den där sköna känslan av att det är ett paradis med lugn och ro. Nästa gång kommer jag att hyra en longtail båt för att själv kunna bestämma på vilka platser jag vill gå i land på . För det finns små vikar som är ganska folktomma och där skulle nog den rätta känslan om en öde ö ,kunna infinna sig.

Vi åt lunch på en av dom större öarna.Ingen höjdare precis.Långa köer och lite smått hysteriskt. Maten var inget vidare, det kändes mer eller mindre som om man var boskap som skulle utfodras. 
Här kunde man också shoppa. det fanns ett antal små butiker och om man ville så kunde man också övernatta på något av hotellen här.

Höjdpunkten var snorklingen. Den som inte ville snorkla fick stanna kvar på ön för att bada. Vi andra åkte ut till korallrevet för att titta på Nemofiskarna.Trodde inte att jag skulle våga hoppa i det djupa vattnet,men det gick bra. jag har aldrig snorklat tidigare,men efter ett par kallsupar så gick det rätt bra och man glömde tid och rum.Mitt framför ögonen så öppnades ett färgsprakande senarie av blågröna och svartgula fiskar,en syn som jag bara trodde fanns i sagornas värld. 
Om du åker till Thailand missa inte detta.Ett ovärderligt minne att ha med sig i livet.

Vi stannade till vid ön där Makaki-Aporna lever fritt. tyvärr fick vi inte gå iland här. en incident hade hänt tidigare där aporna gått till anfall och skadat en liten flicka som fick uppsöka sjukhuset. Så för säkerhetsskull så fick vi mata dom från båten.

Det blev en lång dag. Var hemma vid femtiden på kvällen.Trötta men väldigt nöjda med dagen.
 


rosenbukett i bautaformat

Ett "STORT TACK" till alla som gratulerade mig på min födelsedag!

Min födelsedag blev perfekt.Jag fick massor av blommor och det är för mig den bästa present jag kan få.Jag älskar blommor och särskildt när det bli så mycket så man kan fylla rummen med sprakande färger och dofter.En jättebukett med röda rosor från sambon ,helt underbar,men ställde dock till en del problem.Var hittar man en vas som passar till denna enorma bukett? Efter långt letande så hittade jag i mina gömmor, något som mest liknade en papperskorg i bambu.Men det blev mot alla odds väldigt fint.se själv



Patong

Vill man ha lite ös så ska man tillbringa natten i Patong. På Bangla Road är det ett myller av människor .Här fylls gatorna av turister blandat med transor,gatuflickor och munkar.Munkarna är där för att  driva ut onda andar med hjälp av en stor röd pappersdrake.
Trots att man vet vad som sker bakom kulisserna,vilket man inte ser så mycket av ute på gatorna, så känns stället ändå väldigt oskuldsfullt och gemytligt. Hög musik hörs från alla barer och det är ett härligt tempo.
Familjer strosar med sina barn i barn vagnar precis som på vilken gata som helst .Högt upp bakom glasfönster står unga tjejer  (troligen transor) och dansar ,för att locka till sig kunder.
Man ser många västerlänningar som kommer gåendes med små söta thailändskor i korta kjolar och höga klackar,eskort som man troligen har betalat för. Men det behöver inte vara så.Många av förhållandena här är faktiskt väldigt seriösa.Det är väldigt vanligt att västerländska män gifter sig här och bildar familj.

Ser man inte upp så kan man dock bli utsatt för att få en stor tjock äcklig ödla om halsen.

Kille eller Tjej? 
Tyvärr så fick jag med mig fickkameran och den fungerar inte så bra i mörker.




Cool man med Cola



Givetvis så kan man även shoppa i Patong. det finns två varuhus här. Ett av dom heter Ocean Bangla och är enormt stort .Det skulle ta flera timmar att gå i alla dessa butiker som finns här.Dessutom är det 4-5 gånger dyrare. Så låt bli ,bege dig i stället till marknaden som ligger strax intill. Här kan du handla både kläder, skor och krimskrams
 Du kan köpa jättebilliga underkläder här. En snygg BH för 100-150 baht. Det är ju faktiskt nästan gratis eller hur?
Däremot upplever jag det ganska svårt att pruta här. Trodde faktiskt att det skulle vara lättare här än i Karon ,men inte,dom är ganska tjuriga när det gäller att gå ner i pris.
Längs gatorna står mängder av matvagnar,man grillar steker och koker på öppen plats.Blir man hungrig så finns det alltid något gott som passar.en pasta,en nudelrätt eller varför inte en smaskig pannkaka.

 


Hipp Hurra ,min födelsedag i dag......

Hurra!Hurra! Hurra!
I dag fyller jag år.blomster/Pflanze05.gif                                                 
Hoppas på många stora lyxiga paket.djur/insekter/Insekt03.gifdjur/insekter/Insekt03.gif








Trassligt i Thailand...


drömyrket i Thailand? Kan det va Elektriker,mån tro ???


Thaimat...godast i världen

Älskar verkligen thai-mat.Stekt ris,nudlar lime och kokosmjölk är det bästa jag vet. för att inte tala om deras frukt. Hemma är ananas bland det äckligaste jag vet. Men vad förvånad jag blev när jag smakade den i Thailand.Den är både söt och saftig, inte som hemma, sur,besk och torr.Har väl aldrig ätit så mycket av denna frukt som under dessa två veckor. Sen har vi dom yttepyttesmå söta bananerna som också är mycket,mycket godare här än våra kära chiquita,för att inte tala om dom äckliga bananerna från dole,det enda användbara från dom är kartongen, som är världens bästa flyttlåda.
Ett av alla måsten det är att avsluta kvällen med en riktigt smarrig dessert- nämligen dom ökända pannkakorna ,som tillagas i moppevagnarna på gatan.Dom finns i alla möjliga smaker,vanilj,kokos,banan,blåbär,nutella m.m.Mums filibabba.
Citat "När solen går ner rullar pannkakorna fram" (så stod det på vagnen)


                     ^2 st snattade bilder^                                  


Red-necked Keelback

Vem är det som alltid stöter på Ormar? Jo ,givetvis den som lider av ormfobi. Jag med andra ord.
Strosade omkring runt poolområdet, när jag fick se något i rabatten, som stirrade på mig. Han stod alldeles blixtstilla ,säkert i ett par minuter. Efter ett tag började jag tvivla, är den riktig eller är det en sådan där plastorm som barnen brukar luras med? Men jag hade kameran framme och fick en hyfsad bild.Min orm sysselsatte en stor del av hotellgästerna och personalen där.Men ingen visste vad det var för orm, eller om den var farlig.När jag frågade den Thailändska personalen om den, så log dom med hela ansiktet, och sa att den var farlig.Därefter slängde dom av sig skorna och började slå i rabatten med sina bara fötter!! Hur tänkte dom egentligen?? Men ormen var borta. Tack o lov.
Har letat lite på nätet och nu vet jag att den heter Red -necked keelback och där går också att läsa att den är "lite giftig" Tolka det som du vill.Jag är rädd för alla ormar giftiga eller inte.

งูลายสาบคอแดง (thailändska?)

uttalas 'ngoo lei lam kho deng'  Ngoo betyder orm, lam kho = nacke och deng = röd




så här ser den ut i sin helhet.Ganska vacker(ej eget foto)

Bilder på andra djur som man kan hitta i en poolträdgård(obs grodan i urnan)


Hemkommen från Thailand!

Ingen behaglig känsla att stiga ur från planet -10 grader och snö som låg i drivor. Efter att fått vänta på Taxi Kalmar i över en timme så var vi äntligen hemma,tror att klockan var ca halv tre på morgonen, vi slocknade ganska snart och vaknade till ett snöigt Kalmar. Framemot eftermiddagen började jag känna mig dålig, frossa,feber och diarre.salmonella? jaa, det verkar som det.  Inte förens i måndags tog jag mig upp ur sängen.
Jag har mått pyton ,sprungit på toan,frysit och svettats om vartannat. Jag slår vad om att det var arabmaten som vi lastade på i Dubai som är orsaken till mitt dåliga mående.

Men idag är det onsdag 24/2-10 och jag mår ganska hyfsat. Ska försöka sätta igång med motionen. Efter två veckors god Thai-mat , en del syndiga bakverk,milkshakes och givetvis Thailändska pannkakor, så hade jag ökat på volangen lite. Inte mycket ,för Thaimaten är absolut inte fet,bara god. 58,5 kg stod vågen på när jag kom hem.Men,ska jag säga tack vare el.på grund av? magsjukan så väger jag i dag 57,0 kg. ja.jag vet att jag troligen kommer att öka när jag fått i mig all vätska igen men ändå!
Hoppas på att klara av att gå en runda idag trots snö och minusgrader .Brrrrrr!

Gör aldrig detta i en tuk-tuk..

Läs noga på skylten innan du åker tuk-tuk


Big Buddha

Vill man göra utflykt på egen hand är det bästa att hyra en tuk-tuk chaufför för eget bruk .
 Gör upp om priset innan. Vi åkte upp till Big Buddha,en sträcka på ca 40 minuter upp i bergen,kostade 1000 baht tur o retur.Chauffören var väldigt hjälpsam och visade oss platser där vi kunde ta fantastiska utsiktsbilder. På vägen upp passerade vi befolkningens bostäder, det är stor skillnad på fattig och rik här . Vissa bor i små slott medan andra får nöja sig med skjul. Det är stora sopberg överallt ofta väldigt nära bostadshusen,vilket får mig att tänka på råttor ,det måste krylla av dom i dom där högarna. Vi ser även ett par elefanter som svalkar sig genom att spruta vatten på sig själva.
Väl framme vid templet blir man uppmanad att tänka på att skyla knä och axlar,har man glömt detta så finns schalar att låna vid entren.Det kostar ingenting att gå in, men om man vill så kan man ge en gåva till munkarna.En summa på 100-200 baht brukar rekomenderas. 
Big Buddha är under uppbyggnad och beräknas vara klar År 2010.Statyn är 45 m hög och blickar ut från toppen av Phuket över Kata ,Karon och Andaman sea. Det är en enorm utsikt härifrån och jag hade önskat att jag inte bara hade haft kameran med mig utan också kikaren. 
För att ta sig upp till Big Buddha måste man först passera souvernirbutiken,smart eller hur? Där finns mycket att handla ,för den som vill ha med sig ett litet minne hem. Lite längre in så kommer templet,förmodligen tillfälligt tills byggnaden blir klar.Här måste vi också ta av oss skorna, innan första trappsteget.Enligt Buddismen så kan man annars få med sig onda andar in i templet och det vill man ju inte bidra med.
Här sitter en munk och ber för sitt folk. Jag undrar lite om man får fotografera, men det går bra säger mannen som arbetar där. Är faktiskt ganska förvånad över det,men förmodligen är det nått man tillåter för att tillfredsställa turisterna-

 


Thailand 4-19 februari - 2010

den 4 febr -10 kl 20.20 åkte vi från kalmar flygplats . Efter en lång och tröttsam resa anlände vi till hotellet. Phuket Orcid resort, ett helt suveränt hotell .Bättre än förväntat .Bilderna i katalogen var sämre än verkligheten . Det var tre stora pooler varav den ena gick runt en stor del av hotellområdet,utmärkt att motionssimma i. Där fanns också ett litet gym, som jag tillbringade lite tid i, när rastlösheten av att ligga still på en solstol blev för betungande.

 


    


vädret har varit helt underbart med en strålande sol på 32-35 grader varenda dag och inga moln ,inget regn och absolut ingen sabla snö.Här finns massor att se och uppleva och jag har tagit hur mycket bilder som helst och många ,många kommer jag att lägga in här.

Ett av alla måsten i Thailand är att åka tuk-tuk,fläktar underbart skönt i värmen. Men tre gånger som vi skulle åka tuk-tuk så blev vi erbjudna en taxi i stället förmodligen på grund av nån turordning som dom hade .Den tredje gången protesterade vi vilt men dom gav sig inte dom ville att vi skulle ta taxin. Vi sa ok då ,för att inte göra någon ledsen ,men vad händer , Vi hade ca 3 km till hotellet ,chauffören kör helt fel väg, genom mörka trånga gator,med skumma personer och gatuflickor. Efter ett bra tag stannar han utanför ett sjaskigt hotell som inte alls är vårt,vi förklarar att det är fel och talar om vad vårt hotell heter.Han nickar och verkar ha allt klart för sig. Han kör ytterligare en lång sträcka på närmare en mil och stannar återigen utanför fel hotell . Vid det här laget var vi allihopa hysteriska och irriterade och dessutom ville han ha mer betalt än vad som sagts tidigare.Återigen förklarade vi vart vi bodde ,varpå han sken upp och fortsatte färden ca 10 min. och äntligen var vi rätt. Men mer betalt fick han inte . Han fick nöja sig med dom 200 baht som sagts..
I fortsättningen vägrade vi Taxi och åkte endast tuk-tuk.


 

Mopeder verkar vara en av dom största transportmedlen här på ön. Dom syns och står i drivor överallt. kolla in bilden på den söta rosa moppen - en sån tror Ebba att hon ska få när hon fyller 15 . jag citerar henne och säger bara "det händer aldrig"


 


Lokalbussar.Lite billigare men trångt


träningsdagbok 2010

Vecka   
24

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

60 cykel

 60 cykel

 60

Vecka   
23

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

 60

 60+20

 50+20  60 cykel



Vecka   
22

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 60

60+
60 cykel



Vecka   
21

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

30 cykel

 50


Vecka   
20

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 60

 60

 30

 60

 60  40+
50cykel

 

Vecka   
19

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

 60

 30

 60

 60  60
  
 

Vecka   
18

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

 60

 30  60


 

Vecka   
17

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

 60

 40

 60

 60+40  60


Vecka   
16

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

 

 30

 60

 60  60


Vecka   
15

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 50

 50

 50

 50

 50  60

Vecka   
14

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 60

 20  60

 40

 60

 50  50+30

Vecka   
13

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

 50

 60

 60  60

Vecka   
12

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

 30

 

 60  60

Vecka   
11

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

 30

 

 60

 

 50  

Vecka   
10

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 30

 60

 60

 

   60

Vecka   
9

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

 40

 

 60  30


Vecka   
8

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 sjuk

 

 60

 40

   40

Vecka 7  

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 

 60 gym

 60

 

 sjuk

 sjuk  sjuk

Vecka   
6

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

  

 60 gym

 60 gym

 60 gym

   60

Vecka   
5

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 60 

 

 60  

RSS 2.0