Kritvitt!!!

I går eftermiddag hade jag fått nog av att se den mörka utväxten i mitt hår.stressade in på Åhlens och köpte hårfärg.Eftersom håret var ganska solblekt så valde jag en blekning. Fort hem och i med färgen . OOOpps! Vilket misslyckande. Håret var kritvitt.Inte en chans att jag går ut så här .vad göra??? dessutom är det tjejmiddag i morgon. Jag kollade klockan,den var 20 minuter över sex. Slog nummret till Din Frisör och höll tummarna.Hoppas någon svarar och att dom har en ledig tid i morgon. det var nån som svarade och det fanns en tid klockan ett. 
Lördag morgon var jag jäkligt tacksam över att det var vinter och kallt ute så jag kunde dra en mössa över
huvudet.



Kinesiskt nyår - i Thailand

Den 14 februari firade vi kinesiskt nyår och alla hjärtans dag.Det blev buffè och show med
vackra damer eller killar???



Thailändsk flora

Det är väldigt grönt och vackert i Thailand .Överallt ser man  vackra blommor. Här växer limeträd, kokos,banan och ananaspalm och en hel del andra träd som jag inte kan namnen på. Lustiga träd där rötterna växer över jorden och sprider sig högt upp på trädstammen. Palmer med stora färgstarka fruktklasar ,som troligen inte är ätbara. Jag är lite oroad över kokosnötterna som hänger och dinglar, över huvudet på mig,där jag ligger i solstolen. Tänk om dom trillar ner!





Kata - Phuket

Kata beach ligger ett stenkast från Karon.Stranden här är något mindre, men lika fin.Även här finns ett stort utbud för shopping och många möjligheter till att äta god mat.Ett lite mindre ställe, som jag tror passar den som sätter lugn och ro överst på listan

.


Tsunami




När man är i Thailand vill man helst inte tänka på det tragiska som hände 26 dec 2004. Den dagen befann vi oss på Gran canaria.Vi valde mellan att resa dit eller till Thailand,men på grund av den långa resan och att vi trodde att dottern,som inte var så gammal då skulle orka flyga så långt så blev det Spanien i stället. Och tur var väl det.

I dag verkar allt återuppbyggt och det syns inga spår av katastrofen. Man har däremot vidtagit vissa säkerhetsrutiner för att man ska kunna känna sig tryggare. På flygplatsen fotograferar man alla inkommande turister och det gör man även på hemresan.
Längs beachen finns informationstavlor om hur man ska bete sig vid en ev. Tsunamivåg och pilar som visar i vilken riktning man ska springa.På kvällarna när man går vid stranden så kan man se starka strålkastare,Jag gissar att det möjligen kan vara någon typ av larmsystem. är det nån som vet? Skriv och berätta

    datorsimulering av Tsunami från Vasily V. Titov 2004


RSS 2.0