Inventering!

I går när jag skulle duscha och tvätta håret,så var balsamet slut, så nu ser håret ut som ett trassligt fågelbo.
 Vid närmare undersökning upptäckte jag att det mesta av hygienartiklarna saknades, i vårt toaskåp. Så jag tog mig bort till coop för att kunna fylla på skåpet. Resultatet blev det här.


Plötsligt händer det!

Vem drömmer inte om den stora vinsten. I alla fall gör jag det. Drömmer om allt jag skulle kunna göra för alla miljonerna. Det skulle bli nytt hus ,ny bil och resor till varma soliga stränder och en del skulle gå till mina barn. men förutom det så skulle jag skänka en del till föreningar och hjälporganisationer som jag värnar om, som te.x Kalmar Stadsmission som gör en stor insats för många som har det svårt. En del skulle gå till katthemmet ,för katter har en särskild plats i mitt hjärta.Troligen skulle det bli en slant till KAIK också,dom skulle verkligen behöva det för just nu,går det inget vidare för dom. I kalmar är det KFF som dominerar,med all rätt,dom har gjort ett jättebra jobb. 
Hur eller hur! Vinna eller inte! Det jag vet är att köper man ingen lott,så kan man heller inte vinna. Så jag stegade in på baronen och köpte två trisslotter, sitter nu här för att skrapa dom, Och jag hoppas.........
På baksidan kan man läsa att ,utav 12 000 000(tolv milj.!!) sålda lotter, är det en vinstutdelning på 3 000 000(3 milj) till 6st personer,lika många får 1 000 000(1milj) och 30 st får 250 000 kr. Just det, chansen att just jag skulle vinna är näst in till obefintlig. Men nu skrapar jag i alla fall och håller tummarna



        Pyttsan! TACK för kaffet! 25 spänn!!!!!!!!!!!

Nu händer det nått.

Idag tog vågen ett rejält skutt neråt.Hurra. Veckan började på 63,9 kg och i dag 62,1.(se vikttabell.
Äntligen ett positivt result för allt mitt slit.Tjoho! jag fortsätter kampen mot volangerna och uppdaterar efter hand.

mot alla odds

Idag har jag lagat middag kan ni tänka er. och det gick ganska bra,alla fingrar i behåll och inga brännmärken från ugnen. Visst är jag duktig.
 vad jag lagade? Fiskgratäng förstås, även jag behöver få i mig lite omega_3 . för att ev. bli lite smartare. Nja. när jag tänker efter så går det väl inte att förbättra någon som redan är fullkomlig ,eller?

                                                  
Recept
Vitfisk (alaska pollock,sej,torsk)
Västkustsoppa (Minska vattenmängden till hälften)
Potatismos (hemlagat,vispa i ett ägg och riktigt smör)
Lyxräkor i saltlag (låt lagen rinna av)
Persilja eller dill

Smarrigt värre!
  


Älska Bokmärken!

Klockan var sju när jag vaknade, lite väl tidigt när det är lördag kan man ju tycka. Men det är nämligen så att min katt Boston tycker inte att jag ska sova längre och då väcker han mig med ett envist skrikande, och hjälper inte det, så hoppar han på mig, ända tills jag går upp. Så det är bara kliva upp och ge honom mat så det blir lugn och ro i huset.
Slänger i mig en balja lut och sen,medans resten av familjen sover, så ger jag mig ut på cyckeltur.

Senare fram på dagen går sambon och jag in till stan för att lyssna på Lasse Sonnesjös dockteater om Signe Kullzen.Han gör det här på ett jättebra sätt och som jag minns Signe så låter och ser dockan ut,precis som henne.
När jag var barn så var jag, och mina bästa vänner, ofta inne i hennes pappershandel på kaggensgatan, för att köpa bokmärken.Men man fick inte bara titta. Nej, skulle man inte köpa då fick man inte vara i hennes butik. Hon var en barsk gammal dam och vi var väldigt rädda för henne.Vi stod där så försiktigt och tyst tills det var vår tur.

Hon plockade fram stora mappar med dom vackraste bokmärken man kan tänka sig. Men man var tvungen att bestämma sig för vilken typ av bokmärke man ville ha för alla ville hon minsann inte ta fram. Man kunde bl.a välja mellan djur, blommor, barn, änglar,bröllop eller sagofigurer,med eller utan glitter. Dom med glitter, kommer jag ihåg, dom var extra vackra och förstås lite dyrare. I hennes butik fanns massor av saker, Det var travat med lådor från golv till tak,men trots dessa massor så visste hon alltid var allting låg.Tyvärr, så vågade jag aldrig dröja mig kvar i butiken ,utan skyndade mig på, som jag visste att Signe ville, att uträtta mina bokmärkesköp. så jag lyckades inte få reda på vad som fanns i lådorna längs väggarna. Det hade varit en lycka för ett barn att få kika in i hennes skattkammare.





Träningsdagbok v.35,36

 

V 35

Månd

Tisd

Onsd

Torsd

Fred

Lörd

sönd

Gång 
antal 
minuter

  60

  60

  60

 

  60

 60

  60 

Cykel
antal
minuter

 

  30

 

 

 

  60

 30 

 V 36

Månd 

 Tisd     

 Onsd

 torsd

 fred

 Lörd

sönd 

Gång 
antal
minuter

  60

 60

 60 

 60

 

 60

 60 

Cykel antal
minuter

 

 30

 

 

 

 60

 


ABC...

Läste att omega_3 sänker aktiviteten hos bokstavsbarn ,medans den hos andra barn ökar förståelse för bokstäver.(Läs o skriv förståelse)
Tro`t om du vill. jag ska i alla fall köpa en jätteburk till Ebba och hoppas på MVG i alla ämnen.


Byxorna sitter löst!

Ja, eller i alla fall lite lösare. Jag snackar om midjemåttet o inget annat . Nog sitter byxorna lite, lite lösare. Får nog börja mäta med måttband istället om jag ska kunna se nån skillnad. Måste va` nått fel på vågeländet den stretar emot som den värsta motvallskärring. Jag har gått mina rundor och undvikit onyttiga saker, förutom igår då jag åt en kärleksmums.Men så jädra petnoga behöver man väl ändå inte vara.

Skoldax! Hurra!

Nu är det ju inte så att det är skoldax för mig utan för min dotter. Det betyder att det blir ordning och reda här hemma. Jag menar inte städning och sån ordning, för den lär väl vara lika katastrofal som vanligt, utan det här med tider. jag kan äntligen komma i säng i tid på kvällen , ingen som slamrar med datortangenterna på natten. Jag kan äntligen få mina 8-timmars skönhetssömn och komma till jobbet pigg som en nötkärna.(Konstigt uttryck,kan en kärna vara pigg?) Yippie!

I dag var det också skolstart för barnbarnen Elin och Anton.Och jag hade ju lovat Anton en ny väska. Så efter skolan bar det i väg till stan för att inhandla en sådan. Han valde en Fred Perry ryggsäck på Stadium för 399:.- Elin hade också hittat en ryggis som hon ville ha, en med vit botten och rosa stjärnor,för 149:-. Elin är inte lika märkesfixerad som sin bror för henne är det ok om det är lite Barbie över prylarna. Så det blev en väska till henne också.Och så var barnen lyckliga i alla sina dagar.... 


                                                                      

Efter shoppingen så ville mamma att jag skulle följa med henne till Pappa som ligger inlagd på sjukhuset.Hon gillar inte att gå dit ensam för hon tycker inte hon hittar och är rädd för att hon ska villa bort sig i gångarna. Pappa är där för att tömma vätska i lungorna och han kommer att vara där hela helgen. Han kommer troligen gå upp i limningen , för det innebär att han kommer att missa alla smarriga serier som han följer, som te.x Bachelor.

Det var en lång dag i dag.. det blev inte speciellt mycket "egentid". Men jag fick mycket gjort och känner mig ganska nöjd med mig själv. Nu tänker jag gå och lägga mig och somna till någon lättsam film. GODNATT!


Ölands djurpark

vaknade på morgonen och konstaterade att vädret såg så där ut. Men man får ha is i magen . Klockan 10, när det bar av mot Ölands Djurpark så sken solen för fulla muggar
 En gång om året så åker personal och besökare hit och det är alltid lika uppskattat.25 st vuxna människor förvandlas till barn i ett par timmar.
Först går vi genom parken för att titta på alla djuren . vi passerar apor, fåglar, zebror,maffiga lejon och förstås mina favoriter ,tigrarna. Däremot så vägrar jag att gå in i orm och spindelhuset, tycker det är jätteläbbigt där inne. Hur vet man att inget litet kryp har lyckats slippa ut?Nej, dit går jag inte.

   


Längst upp vid Pariserhjulet stannar vi för att äta. självklart så har vi mat med oss,som förstås Eva-lena har gjort. Vem annars? Kasslersallad med dressing och bröd, och därefter kaffe och världens goaste kärleksmums.
Efter maten så blev det karuseller. Vi körde radiobil så det small,åkte snurriga karuseller tills vi mådde illa och åkte berg o dal bana tills vi hissnade.
 

Halv tre gick bussen hem och alla var glada och skrattade och berättade, i mun på varandra, om deras upplevelser under dagen.
Ett stort TACK till Barbro Hägg som har gjort parken till det den är- Ett lekland för såväl stora som små.
V i kommer tillbaka nästa år igen.
 




Älska Solrosor!



Foto:ECG


Sopor

Har lagt märke till att många är väldigt duktiga på att sopsortera. Gick förbi återvinningsstatoionen och där var det full aktivitet. Ett tiotal människor sorterade och slängde, det är ju bra .Men samtidigt som vi bygger fina sopstationer och satsar pengar på att informera människor om hur man håller snyggt omkring sig ,så blir det bara skitigare och skitigare på gatorna.
Våra sophus är många gånger finare än många människors bostäder i andra länder.
På 80-talet åkte man till Mallorca och gnällde över hur skitigt det var där, numera är det tvärtom,det är
superrent och fint på Mallis medans det på Sveriges gator svämmar över av papper glas och hundskit
Att det ligger papper och krossade flaskor på gatorna är enligt många ungdomarnas fel. Men det är väl ändå att generalisera.
Häromdagen gick en 20 årig tjej framför mig. I handen hade hon ett bananskal och jag tänkte för mig själv,Vad tänker hon göra, i ca 2 km bar hon skalet , innan hon hittade en papperskorg för att slänga det däri .  Ett-noll till ungdomarna. Längre fram stod en gubbe,förlåt, äldre man med en hund som sket på trottoaren, Jag tänkte för mig själv "ska han plocka upp det" . nej det gjorde han inte. Han körde det gamla tricket titta bort och vissla och sen gick han.

Själv kastar jag aldrig skräp på gatan men däremot är jag urusel på att sortera sopor. Tidningar brukar jag skilja på men ingenting annat. Jag lovar jag ska bättra mig. Inte för att man ska skylla ifrån sig eller hitta på dåliga ursäkter,men ivårt sophus luktar det apa. Så där vill jag inte stanna längre än nödvändigt. Så jag öppnar dörren, tar ett djupt andetag och håller för näsan, sen vräker jag i påsen,fort som attan, i lådan som står närmast dörren.
 Förstår inte varför man måste ha instängda sopor .är det inte bättre att ha det öppet så oset får vädra ur. Dessutom så måste väl ändå Sverige vara det ända land som låser in sina sopor. vad tusan är man rädd för? Att nån ska stjäla dom? Eller ännu värre, att någon kastar sitt skräp i någon annans tunna,hemska tanke.

Beroende?

Känner att jag är på G och att jag börjar komma igång med flåset. I dag har jag cycklat en kortare runda på 5 km samt den lovade 1 timmespromenaden. Nu är det inte lika kämpigt att tvinga sig ut ,utan tvärtom. Jag börjar känna att jag måste ut annars blir jag rastlös och orolig,man får en känsla av hur ett bokstavsbarn , som tvingas sitta still i skolan , känner sig.
Så här blir jag alltid när jag sätter i gång och motionerar . Livet styrs av träningen. Man planerar när man ska äta(eller om man ska äta),duscha eller vara social, man blir med andra ord beroende.Det brukar inte vara några större problem att bryta det här,men man vet ju aldrig,. Det är lätt att hamna i ett träningmissbruk.

Träningskläder
Har ett par skitfula 3/4byxor av okänt märke.Sitter dessutom dötajt. Skulle faktiskt behöva byta ut dom mot ett par hättiga NIKE . Men dom här byxorna är lite av ett riktmärke för mig. Om jag köper nya nu så märker jag ju inte om "volangerna " minskar, så jag kommer inte byta ut dessa förren det är gällivarehäng på dom, så bäst att gilla läget och stå ut ett tag till.






Kosten idag
7.00  två stora temuggar med kaffe(jag behöver faktiskt detta för att komma igång)
12.00 Hamburgare m. bröd,lök,ost,dressing. (hemlagade ,men inte av mig utan av Eva-lena)
15.00 en mugg kaffe
16.00 ett glas saft
19.00 en mugg kaffe macka med massor av räkor och majonäs

Kanske inte den bästa kosten idag heller, men observera inget godis inga kakor eller bakelser.
Snacka om självkontroll!

ÄLSKA SHOPPING!

i dag den bästa dagen i månaden. Just det . Mina välförtjänta slantar dimper in på kontot.Och som alla vet LÖN=SHOPPING. Jag arbetar ju i stan och min väg hem går via city. Normalt brukar detta inte vara ett problem, men en dag som denna, så riktigt känner man hur pengarna bränner hål i fickorna.Och det bör man ju göra något åt snarast möjligt. Jag klarade mig ner för halva Storgatan, men utanför HM så brast det . Jag kan ju i alla fall gå in och kika , man behöver ju inte köpa något, bara för att man fått lön.Pyttsan!Tror jag på det själv eller? 
En kofta, två linnen,två tights en mascara och ett gloss åkte med i förbifarten. Pang! Där försvann 561 spänn.
 Men jag lovar jag ska inte handla mer kläder denna månaden(fingrarna i kors) för ska det bli nån resa i februari
så måste jag börja spara NU.



mascara 89.50:-
läppglans 64.50 

99:- st


149:-

Det tar emot!

Jag är trött,men jag tänker inte ge upp. Det är bara och bita ihop. Gick en lång och snabb runda, tog ca ,1 timme.Jag har lovat mig själv att jag ska gå en timme, minst, 6 dagar i veckan.
Sen är det ju det där med maten. tycker själv att jag äter hyfsat men tror nog inte att Anna Skipper skulle hålla med. Anna tycks tro att allt som är äckligt är nyttigt  och tvärt om.
 Så här såg mitt kaloriintag ut idag
kl.07.00 Två stora temuggar med kaffe
kl,08.30 En mugg kaffe två franskmackor med smör och ost
kl,12.30 Pytt i Panna,ett stekt ägg, vatten
kl,18.30 CornFlakes med socker, äppelmos,mellanmjölk
Är det nått fel på den här kosten eller?

hata köksarbete!

Gick in i köket på jobbet. Tog inte mer än två sekunder och så hade jag skurit tummen av mig. Överdriver lite kanske, en del av mina vänner tycker att jag har tendens till att förstora upp saker och ting.
Men hur eller hur ,jag skar mig i tummen och det blödde rejält .På med jätteplåster och så var det löst. Kanske kan min chef och sambo fatta att jag inte ska vara i köket - eller är det så att dom vill bli av med mig? Varför ska jag tvingas ut i detta hemska rum med alla vassa farliga maskiner. Antingen så skär man av sig nån av sina kroppsdelar eller så slänger man elvispen i den vattenfyllda diskhon och får en kyss som heter duga.För att inte tala om det äckliga matoset som kan utlösa andnöd så man trillar ner och dör. Så vill du inte vara i köket så låt ingen tvinga dig.
Tack o lov för hämtmat.

Hata vågen- Älska jordnötsås

Trots att jag cycklade en lång runda på kvällen samt undvek att äta chips och annan skitmat så har inte vågen rört sig ett ända hekto.Ja,ok då jag syndade väl lite ,när jag käkade hämtmaten från
 Kina restaurangen,men ändå.Jag beställde favoritkäket - Tre små rätter. Jag älskar jordnötsås. Dessutom så bjöd sambon på maten och då ska man ju inte tacka nej för vem vet när man blir bjuden nästa gång. "I`m worth it"
Nu ska jag sona mina synder, på med gympadojorna och i med hörlurarna för nu ska jag ut och gå en jädrans lång runda. Jag ska ta mig tusan ta makten över vågen. I´m back when i`m slim. 



Alien


Hittade en kul knapp på datorn som förskönar ens utseende!!!!!!!!!!

HATA FETT!

Började morgon med en timmes snabb promenad. Måste bränna fett. Vågen går bara upp,upp, och upp och jag vill att den ska gå ner,ner och ner. Jag älskar att äta, men då måste man också röra på sig för annars ser man snart ut som en jäkla valross.Så nu är det bara att ta tag i det här med träningen, innan valkarna lägger sig som bomull runt midjan.
Förresten, vem är det som hittar på alla vackra namn om det äckliga  fettet runt magen som t.ex Volanger och kärlekshandtag? Äckliga saker ska ha äckliga namn, så det så.

In the Electric Mist

                                          
                                                    

Kvällens film med Tommy Lee Jones

Dave Robicheaux försöker lösa mordet på unga flickor i en liten sydstatsort nära New Orleans när han stöter på en fyrtio år gammalt lik. Finns det några samband mellan morden? Kan mördaren finnas bland filminspelningsteamet som är i samhället för att spela in en film om amerikanska inbördeskriget?

En sevärd film. Lite uttjatat tema,ganska förutsägbar- tuff polis fångar bovar.Hade inte skadat med lite mer action.Men Tommy Lee är som alltid, en bra skådespelare.
 Bedömning:       

Älska fredagar!

äntligen fredag.Ser fram mot en skön och avkopplande helg.Dottern är borta hela helgen,så jag och sambon kan göra precis som vi vill.Vi kan ha det lugnt och skönt eller så kan vi ha en riktig röjarkväll. Det är bara att välja. För i kväll är det ingen som stör. Ingen som ringer sent på kvällen och säger,Mamma- kan du hämta mig, jag missade bussen. Jag behöver inte ligga vaken och vänta på att hon ska komma hem. Skönt! Jag vet att jag oroar mig alldeles för mycket,men det är väl inte undra på, när man dagligen läser i media om allt hemskt som händer.Men hur eller hur så tror jag nog ändå att de flesta människor är goda.Det måste man väl ändå tro på, eller?

Älska Overknee!

  


Låg klack : scorett ca.700 kr
Hög klack:  eurosko ca.1500 kr

Det man lovar håller man!

                                               
                                                               Mammas nya soffa från MIO
                                                  
                                             
Pappa ringde.Mammas nya soffa skulle komma i morgon mellan kl.1-3- Sabla , jag som lovat fixa den gamla till mudden.Nu blev det svettigt. När Pappa ringer så måste allt ske omedelbart.
Ringde Kalmar Stadsmission,dom brukar, mot betalning,kasta skräp. Men ,NEJ, dom hade jobb över öronen Vad gör jag då? Jo just det, jag ringer Linda dom har ett släp, kanske kan jag låna det. Återigen NEJ, släpet redan fullt av skit.
Ringer Brossan,NEJ, sonen flyttar så det är också fullt av skit.      TÄNK!TÄNK!TÄNK!  Självklart!!!!! Jag ringer upp MIO och frågar om inte dom kan kasta den gamla soffan,när dom ändå lämnar av den nya. JOoo, det gör dom så gärna, men det kostar 500 spänn. Kan det vara värt tycker jag och beställer en hämtning.
Ringer Pappa och säger - allt ordnat, så nu kan Morsan börja städa.
Tänk vad enkelt allting ändå är. Och jag behövde inte göra ett enda handtag . fattar inte varför jag stressade upp mig.Jag är ju ändå bäst på att lösa problem.Eller hur!

Tappat minnet

försökte logga in på min andra dator.men lösenordet funkar inte. Har testat alla möjliga kombinationer, men det verkar omöjligt. Vet att jag ändrade för nån vecka sen ,men till vad? Jag har alla mina foton där och är i akut behov av att komma åt dom.
FINNS DET NÅGON SOM VET HUR MAN KNÄCKER LÖSENORDET TILL INLOGGNINGEN? SKRIV SNABBT SVAR till mig.


Filmtips



en bra film - se den! 

Second Hand



Cycklade iväg till Kalmar Stadsmissions Second Hand, första öppningsdagen efter  fyra veckors semesterstängt
Massor av folk som vanligt köerna ringlade sig ner för backen ner på gatan. och kl.12.00 när dom oppnade så rusade alla människor in för att göra fynd, men jag tog det lugnt för jag visste att där inne finns så många prylar så det räcker och bli över, till alla. Det bästa är att dom ha så jättelåga priser . Man får jättemycket för en hundring te.x 100 st romantiska pocketböcker eller 50 st dricksglas eller fyra fina köksstolar . Det är bara att välja och vraka.Åk dit det är värt ett besök













Godmorgon




Onsdag morgon! Känner mig som en urvriden disktrasa.Svullna ögon och ont i halsen. Solen skiner i alla fall.
Massor med kaffe och ett lager smink sen ser man ut som en nyponros igen. Bara att ge sig iväg till jobbet, även om man helst hade legat kvar i sängen. Snart är det fredag igen så jag ska nog klara mig veckan ut.Det är ju som bekant alldeles för dyrt att stanna hemma från jobbet.

ÄLSKA KATTER!


Min älskade vän en blandning av Perser och bondkatt. Han blev 18 år





                   Min nye vän. En Ragdoll  8 månader

För eller emot?

ska man vaccinera sig mot svininfluensan?
Nu är det daxs att fundera över hur man ska göra. Själv tänker jag inte ta den, tycker inte att jag tillhör riskgruppen. Ja,ni vet barn,hjärtsjuka och gravida.Jag är definitivt inte gravid.
 Dessutom så har det ju visat sig att spridningen inte är så stor som man först befarade och viruset är ju ändå ganska snällt för dom flesta. Tror nog mer på att det är nån som vill tjäna pengar,nån som investerat i en stor fet aktiepost i bolaget.
I vår värld är pengar viktigare än människor,eller hur?
Tur att man är född i ett rikt land så man kan få sin spruta . Det gör väl ingenting att det finns människor runt om i världen som svälter ihjäl. Ett par miljarder på vaccin kan vi väl unna oss.
Idag är vi så noga med att äta ekologiska grönsaker och obesprutat kött, men besprutade människor är tydligen ok? Får man inte skiten via maten så får man det insprutat i armen så det kan väl kvitta vad man äter . Ska i fortsättningen bara köpa billigt polskt kött och importerade jordgubbar från Belgien, istället för att slösa pengar på dyra svenska ekologiska varor. Så det så


ÄLSKA IKEA!


Idag kom den - IKEA:s katalog-Hurra, den låg innanför dörren när jag kom hem från jobbet. En av årets höjdpunkter, jag älskar Ikea och deras suveräna tips på inredning. Så jag laddade en stor kanna kaffe bredde en macka och sen pallrade jag upp mig i en skön posè på den soliga balkongen och njöt.
Jag har shoppat på Ikea i hela mitt vuxna liv. Tidigare så hade vi inte Ikea i Kalmar utan man fick åka till Ämhult o handla, så det blev liksom en liten utflykt också. jag kan faktiskt sakna det . Men numera kan jag gå dit när som,till och med flera gånger om dan om jag har lust. Man behöver inte bara gå dit för att titta på möbler. Regnar det ute så kan man gå dit o promenera, man följer bara dom små gatorna som löper runt hela butiken.Jättebra motion man bränner massor av kalorier och sparar dessutom in på
dyra gymkort- och för sparade pengar köper man förstås IKEA prylar.










































Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0