Tjejkväll!

I torsdags var det dags att träffa tjejerna. Det blev mat på Söderport. Min tallrik bestod av entrecotè,klyftpotatis och massor av aoilì. Till det drack vi en hel del vin , Bailys och cappochino.Dessutom åt jag,vid lunch, Ris ,kyckling och currysås och på det, dessert, glass med maräng och lakritssås. Därför var det en liten uppgång på vågen på fredagmorgon. En stor del av denna veckan har jag lyckats att komma under 60 kg:s strecket,men av förståeliga skäl blev det inte så på fredagen . Men i dag är det lördag och jag är under strecket igen.

Hur som helst så hade vi en jättetrevlig kväll med bra livemusik.Kollade tyvärr inte vad bandet hette ,men det var en tjej där som sjöng covers med en lite hes och underbar röst. Det blir absolut fem giraffer till henne. ibland får man slarva,"because Ìm worth it". Man behöver koppla av och ha lite kul då och då, det gör inget att det lägger sig en liten volang runt magen just den kvällen. Den tar man bort genom att motinera lite mer nästa dag.
 
 Lakritssås
2 1/2 dl grädde
1 dl sirap
1 dl strösocker
1-2 Käck
Koka upp ,servera över vaniljglassen


När livet går mot sitt slut............

Mitt i valet av väska på Närstads ringer telefonen. jag blir nervös när jag ser att samtalet kommer från min bror. Han ringer bara om det är nått viktigt. Jag befarar det värsta, att det har hänt något med min pappa som åter igen ligger inlagd på sjukhuset. Jag svarar försiktigt i telefonen och hör min brors röst som säger- vad gör du? jag blir tyst en stund sen säger jag -har det hänt något? Nej,säger han ,men jag tänkte att du kunde följa med mig upp och hälsa på honom. Det är så svårt för mig att höra vad han säger eftersom jag hör så illa, så därför är det bättre om någon mer kan följa med.
Han hämtar mig med bilen och vi går upp på avdelningen. När vi kommer upp sover pappa så vi sätter oss i pausrummet och dricker kaffe och pratar om hur vi ska göra om dom skickar hem honom.Han kommer att behöva vård dygnet runt. Mamma orkar inte själv ta hand om honom och han blir sämre och sämre för varje dag. Efter ca en timme går vi in på hans rum för att se om han är vaken . Det är han inte ,men vi väcker honom lite försiktigt. Jag ser med en gång att han är ännu sämre idag. Han kan knappt prata och flera gånger så får han andningsstopp, och varje gång så tror jag,nu dör han.Han ringer på systrarna och säger att han har svårt med andningen. Dom lyfter upp honom så han får en sittande ställning och säger- vi vet att det är jobbigt ,men vi kan inte göra mer.I morgon ska dom göra en gastroskopi på honom - till vilken nytta ? Han kan inte ens svälja sin medicin, hur ska han då kunna svälja en slang? Varför ska dom behöva plåga honom mer? Jag undrar - hur länge till ska han orka? 


Träningsdagbok v.44

Vecka   
44

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 45

45

 45

 60

 60

 60  

 cykel i minuter 

     

     

Rally!

Igår tio över sju så bar det av. Vart? Jo,till Ullared.Obs,det var tonårsdottern och hennes kompis Mimmi som ville åka dit och shoppa loss,inte jag.
Det var nog nästan 15 år sen jag var där sist. Nu förstår jag vad man menar med kärringrally.Kön ringlade sig meter efter meter,runt parkeringen förbi ett hyreshus upp och ner i nån parkliknande trädgård och slutligen så kom upploppet på raksträckan mot entrèn och efter ca 1 timme och tio minuter så var man "inne". Kvinnor ,män och barn började fylla sina vagnar med allt möjligt från russin till motorolja.Själv köpte jag en tröja och lite strumpor för hela 316 kr.Hade mest koll på vagnarna bakom, på grund av rädslan för att dom hysteriska damerna skulle köra av mig hälarna.
Tonårsdottern hade däremot rena julafton. I hennes vagn fanns tröjor ,hårnålar ansiktsmask,lösnaglar mm. Hon fick en himla massa saker för ca 800 kr. Men enligt henne själv så var det bästa på denna dag när hon hittade det där brödet. Kolla här sa hon och höll fram mobilkameran,Flatbröd (Asgarv)bröd för flator!!(ännu mera garv) Ja, ord kan ha olika betydelse för olika människor!!! sjuk humor är ett drag som vi har i familjen.Även Janne och jag fick oss ett asgarv när vi upptäckte en jättedoja på hyllan,storlek 51,har aldrig sett en större sko.Finns det verkligen människor som har så stora fötter eller finns det jättar i verkligheten? Kul var det i alla fall. istället för att rusa runt och handla så tillbringade jag och Janne den största delen av tiden på cafet. Det blev en enorm räkmacka och en blåbärspaj med vaniljsås.Mums. halv tio på kvällen var vi åter hemma och vi var rejält trötta allihopa och jag somnade ganska snart framför tv:n.

träningsdagbok v.43

Vecka   
43

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 60

 

 60

 

 60+30

 cykel i minuter 

     

 60      

Träningsdagbok V.42

Vecka   
41

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 45

 50

 

 50

 

 60  45

 cykel i minuter 

     

       

Golla!

Tog en repa till Media Markt och köpte denna snygga Golla väskan för endast 89 kr.


Träningsdagbok v.41

Vecka   
40

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 60

 60

 60

 35

 

 60  

 cykel i minuter 

     

     10  

Rosor,rosor,rosor

 
Idag var det billiga rosor på torget ,20 kr för tio stycken. jag köpte 80 ,och fyllde hela huset



RSS 2.0