Lunch på stan

Regnar idag med.
 Elin och Anton ringde och ville att vi skulle gå på stan. Det blev shopping och lunch på Atena.
Pizza till mig och Anton.Och när fröken bestyr fått fundera länge och nog, så blev det Moussaka till henne.



Cykel på köpet...........






Rosa dröm.Inköpt idag.Vem vill ha? Vem ska få?


Lata sommardagar






Snart dax att packa ihop

I mitten på september flyttar vi igen. Undrar hur många banankartonger jag har packat i mitt liv?.Varje gång man flyttar till något nytt så tänker man-här ska jag bo livet ut. Så vi får väl se om denna gång blir den sista .
 Med tanke på hur ombytlig jag är så tror jag nog inte riktigt på det. 
Den här gången flyttar vi från city till en lägenhet på södra området, strax intill havet och nära till naturen med rådjur utanför knuten. Inte särskildt långt från vare sig jobb eller city,endast 7-8 minuters avstånd med cykel.
Husen är inte speciellt vackra. Dom är faktiskt ganska fula. Men efter mycket om och men så har man bestämt  att även måla huset utvändigt.Från att ha sett ut som Norrlidenhus så kommer huset bli vitt och fräscht med blåa balkonger.
Även lägenheten kommer att totalrenoveras . Jag får ny diskmaskin,tvättmaskin,tumlare samt nya vitvaror m.m. Det blir klinkers i hall och kakel i badrum. Bättre kan det inte bli.
Min nuvarande diskmaskin har varit trasig i ett halvår så det har blivit mycket handdisk. Diska är det värsta jag vet, så därför har jag under denna tid dragigt mig för att laga mat.
 Det har liksom blivit en hel del hämtmat. Vilket ger ett litet hål i plånboken. Men så fort jag installerat mig i min  nya bostad så ska jag börja laga mat igen . Tänk vad pengar jag kommer spara!!!!

Bilder Före och efter



Pga.regn så ser huset gult ut ,när det torkat blir det vitt igen.
En hel del att göra,fönster och balkonger är inte målade än.
Hoppas dessutom att dom snyggar till i grönområdena också .Ser ut som om dom aldrig haft en trädgårdsmästare  och ändå ligger dessa hus i ett område som tillhör stadens mest eftertraktade.

Göteborg 2010

Första semesterveckan så bar det av till Göteborg och Liseberg.Hela gänget var med Jag ,Janne Ebba,Linda,Mathias,Anton och Elin.
 Den här gången tog vi bilarna istället för tåget, av nån anledning så känns det lite friare att ha bilen med sig.Man kan packa bilen full, utan att behöva tänka på att det blir för tungt och man kan stanna och man kan åka precis när man vill. Denna gång var det nog tur att vi tog bilen för det blev en hel del saker att släpa hem på . Vad? Det ska ni få reda på om ni fortsätter att läsa!


På det här hotellet har vi bott vid flera tillfällen .Ett enkelt men välskött hotell till bra pris ca. 1000 kr/natt för ett dubbelrum med dusch och WC samt en rejäl frukost. Hotellet ligger bara fem minuters promenad från Liseberg och ungefär lika långt till Nordstan.  Bra läge eftersom det var just till Liseberg vi skulle. Och vad gjorde vi där? Ja,gissa? karuseller förstås. Inte så många för min eller jannes del förstås. Vi har den lilla egenheten att vi blir väldigt sjuka om vi åker karusell ,men Colorado ,flumride och parishjul går bra.
Vanligtvis så brukar jag oroa mig för att bli blöt men den här dagen var så otroligt varm, så det var riktigt skönt att sitta och gunga i Colorade medans vi blev duschade av diverse sprutgrejsimojer.

Ja,så var det ju det där med "varför vi behövde bil". Jo vi spelade en hel del på hjulen och då kan man ju vinna rejält stora saker . Ni vet dom där Jätte Toblerone och Jätte Pim Pim. Inte för att vi vann nått precis ,men det fanns ju andra som gjorde. Kolla bilden. Det här var bara första vinsten. Det blev ett par kilo choklad till och några kilo chips också.


Fan, det suger varför han och inte jag!Avis? Neee inte ett dugg. Skitäckligt med choklad ju.Man blir bara fet och får finnar


Barnen hade i alla fall kul.....


EN TUR TILL CITY..
hann vi också med.Ett besök i Feskekörka är ett måste när man är i Göteborg. Luktar inte så gott. Men det är roligt att se på alla dessa fiskar som man inte ens hade en aning om att dom  existerade. Vissa är så fula så man tror inte sina ögon(Jag talar fortfarande om fiskar)




Vi testade....
Det stora parishjulet vid hamnen .Helt suveränt. Kostade 85kr. Det tog ca 30 minuter. Man satt i små kuber med glasfönster. Varmt? Nej, kan ni tänka er det fanns Ac i buren och tur var väl det ,för annars hade vi nog blivit kokta i värmen. Det snurrade ett par varv och när buren stannade högst upp så hade man en otroligt vacker utsikt över hela Göteborg. En resa värd att göra för den som gillar vackra vyer och inte räds höjder.

Och En Tur TILL Vackra HAGA...
Med sina kullerstenar och gamla vackra trähus.
Även att det var söndag så var dom små unika butikerna öppna.Uteserveringarna var fyllda av människor som njöt av vädret,en kopp kaffe eller en god lunch.
 Hittade ett vackert armband till dottern med en inskription som jag hoppas hon läser och begrundar
"Mothers and daughters share an everlasting bond"

 


Vi strosade omklring ett tag och så småningom så gjorde vi som alla andra. Vi satte oss på en trevlig lunchrestaurang och åt o drack(vatten).
Men allt underbart har ett slut. Mitt i maten ringde barnen och sa att nu var dom trötta på att shoppa (tänka sig!!) Nu ville dom åka hem. Så det var bara att pallra sig iväg hämta bilen på P-huset och säga Bye Bye Göteborg














 


Midsommar 2010

Efter en av världshistoriens kallaste vår så kom äntligen sommaren, och med den så kom också den välförtjänta semestern.
Dagen innan midsommar så packade Ebba och jag bilen och begav oss till Möllstorp på Öland, där vi hyrt en stuga över helgen. Stugan var dyr men värd varenda krona . Den var lagom stor ,ren och fräsch och utanför fanns en stor gräsmatta med gott om plats för både dukning av mat ,solning och lek. Med andra ord så var vi väldigt nöjda med vårt val.
 Janne anlände lite senare pg.a jobb och Ebbas kompis Mimmi trillade in vid sextiden.

Midsommarafton firades med barn barnbarn ,mormor,gammelmormor och svärdöttrar/söner. Och som traditionen bjuder så blev det nypotatis,sill, jordgubbstårta och små grodorna runt majstången
Även dom goda vännerna Agneta, Martin och dottern Sanna kom på blixtvisit,men hann ändå med en fika.
En mycket lyckad helg inledde sommaren.  


                          
                         


En strand,en ljummen kväll,vindstilla och en underbar solnedgång,mer än så behövs inte för en optimal tillfredställelse


På G igen!

Nu tror jag att jag kommit igång med träningen igen.Under sommarveckorna har jag ätit en hel del onyttigt, allt från chips och ostbågar till feta dippsåser och en hel del jordgubbscheescake och massor av glass.
Dessutom har jag varit väldigt lat dom senaste veckorna, vilket givetvis visas negativt på vågen. Men nu är jag på G igen. Har under powerwalkingen använt mina handledsvikter som tillsammans är en bra kombination. Dom förhindrar att  jag skjuter upp axlarna och mina händer slipper domna. Man får också en bättre och snabbare rytm på gången. Jag tycker att det är mer praktiskt att ha banden på armarna än att släpa runt på otympliga gåstavar, som dessutom ser väldigt töntiga ut.
Jag tror också att man förbränner fler kalorier eftersom man rör mer på armarna. Har givetvis inget belägg för detta ,det bara känns så.


RSS 2.0