Träningsdagbok v.40

Vecka   
40

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 60

 45

 

  60

 60

 60  60

 cykel i minuter 

     

     

Ordning och reda!

Det blev en tur till Ikea i dag också. Investerade i en ställning med 6 st trådbackar 299:- Jag har en vision,det är att Ebba ska kunna hålla garderoben städad och snygg :-<



Paket från Jotex!

Hämtade det aviserade paketet från Jotex idag. Däri fanns 2 st rosa kanallängder 89 kr,2 st svarta o vita paneler 78 kr, samt 4 st julpaneler(2 röda,2 julmotiv) 99 kr.Handlar alltid gardiner och tyger från Jotex, för ingen är billigare än dom.
Om jag hinner så blir det fönsterputsning och nya gardiner under veckan. Julgardinerna sparar jag förstås till 1:a advent.

                                            

Småprylar från IKEA !

Skulle bara följa med till Ikea igår. Men vem kan gå på Ikea utan att handla något. Inte jag i alla fall. Det började med att dom demonstrerade en äppelklyftare för 19 kr. En annan kund sa högt- En sådan har jag hemma ,det är den bästa pryl vi har i köket. Hur ska man kunna motstå då , för 19 kr,det är ju nästan gratis. Sen blev det lite burkar och ljus,doftande ljus är ett måste nu i höstmörkret. Så kassen fylldes på efterhand ,notan slutade på 215 kr,det tycker jag var överkomligt . Sen köpte jag förstås lite godis och negerbollar utanför kassan.Gick väl på en hundring,men vadå ,fick ju lön igår


Isadora-kakmascara!

Jag har provat alla möjliga sorter av mascaror utan att hitta någon som jag gillar . jag har köpt dyra och billiga.Jag har lagt ner massor av pengar ,men det har inte hjälpt. Varje gång jag kommit hem med en ny ,så har jag hoppats ,att nu ska det väl ändå funka .Antingen så kladdar dom eller sitter dom för hårt, så man inte får bort den, eller så är det så lite innehåll så att den i princip är slut innan man börjat använda den.Jag har länge letat efter en kakmascara,ni vet, en sån där från stenåldern,som man måste ha vatten till eller i sämsta fall så får man spotta på borsten.Och igår så lyckades jag hitta en. Av en tillfällighet var jag inne på Kicks och där fanns den - Isadoras kakmascara, för endast 90 kr.Dom har återigen börjat producera  den,efter ett långt uppehåll på marknaden. Ingen blev lyckligare än jag.Jag hoppas och tror, att nu äntligen har jag väl hittat en mascara som kommer att ge mig dom vackraste fransar som någonsin skådats.

      


äppelpaj

Igår så syndade jag.I fyra veckors tid har jag inte ätit några sötsaker,inget godis och inga kakor. Men igår gick det inte.Det är ju äppeltider nu och då bakas det alltid äppelpaj som är något av det bästa jag vet.Äppelpaj med vaniljsås. Så efter middagen så blev det efterrätt. Mums.Trots det så stod vågen bara på 60,4kg. Men som straff , blir det idag, en snabb och lång promenad.

Äppelpaj
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
3 msk socker
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
4 äpplen
2 dl vispgrädde
2 msk mandelspån
ugn: 175, 35 min

1. blanda mjöl,socker,bakpulver,smält smöret och rör i hop till en deg,tryck ut i pajform,23cm
2.blanda socker,kanel,mjöl.skala och tärna äpplena och vänd ner i blandningen.häll i formen
3.tillsätt grädden,strö på mandelspån


Varför betala skatt?

Arbetsterapeuten kom idag. Någon sjuksäng får inte min pappa. Men han kan få en insats som man lägger i den säng han har. I hela sitt liv har han arbetat och betalat skatt. Syftet är väl ändå att skattepengarna ska fungera som en försäkring, för att få den vård man behöver ,den dag man inte kan klara sig själv. Man tror ju att man är garanterad att få den hjälp man behöver när man blir sjuk och gammal. Men så fungerar det tydligen inte. Nu är det ju inte värre än att vi kan köpa en elektrisk säng som går att ställa i olika lägen. den kostar ca 7-8 tusen , men det har vi råd med.Men vad gör andra människor som behöver riktig vård och saknar ekonomisk möjlighet. Är det menigen att den som är fattig ska lida mer än den som har pengar? Tanken att bli gammal skrämmer mig oerhört. När jag blir gammal och sjuk, finns det då, överhuvudtaget, kvar några pengar till vård, eller är det ättestupan som gäller?


Inte så lätt!

Pappa kom hem från lasarettet igår. Och allt är inte så enkelt som man skulle önskat.
Redan första kvällen ringde mamma och sa att han ramlat och hon orkade inte att få upp honom. Han blev liggande på golvet ett bra tag innan min bror och svägerska kom för att hjälpa honom upp. Jag inser att det här kommer inte att bli helt lätt.
 Idag har jag suttit flera timmar och ringt till myndighetshandläggare och arbetsterapeuter,fastighetsägaren samt larminstallatörer. Efter mycket om och men ,tjatande och tjafsande så har jag lyckats få arbetsterapeuten att åka hem till pappa för att göra en behovsutredning. Har krävt att han ska ha en sjukhussäng, toaarmstöd och borttagning av tröskel till toaletten. 
Det är inte självklart att han får någon säng. Det verkar inte ha nån betydelse att han knappt kan ta sig ur sängen.
För att få en säng så måste man ha hemtjänstpersonal som vårdar i hemmet. Min mamma räknas tydligen inte.
Men imorgon kommer larmet att installeras. Och när han ringer på det , då kommer ju hemtjänsten för att hjälpa till,då måste väl ändå sängen vara till nytta för den personalen ,när dom ska hjälpa honom till och från toaletten. Sjukhussängen går ju att höja och på så sätt får ju alla en bättre arbetsställning samt att min pappa får lättare för att ta sig i och ur sängen. Den går också att vinkla upp i ryggen vilket gör att han också kan sitta upp och titta på TV. Nått sabla nöje måste han väl ändå få ha. Han ska väl ändå inte behöva ligga och stirra rakt upp i taket.
 Trösklen kunde inte fastighetsägaren ta bort ,det måste hjälpmedelscentralen göra för enligt vaktmästaren så kunde det bli en vattenläcka och då gällde inte någon försäkring. ?????? Fattar noll! Hur f-n kan det bli en läcka om man tar bort trösklen vid toadörren och sätter dit en plan golvlist????  Så imorgon klockan elva kommer arbetsterapeuten för att göra en bedömning. Och det är inte lönt att hon säger nej, För då kommer jag att föra ett JÄDRA LIV.Och fort ska det gå, innan veckan är slut ska sänghelvetet vara på plats.


Chockvåg!

Igår höll jag på att gå upp i taket . När jag ställde mig på vågen landade den på 61,8 från att dagen innan stått på 60,0. Nästan 2 kilos ökning. Trodde att det var fel på vågen. Har kollat batteriet , men den verkar funka. Då slog det mig, en gång i månaden så sväller jag och samlar på mig vätska. Jag vet att jag brukar öka i vikt då , men trodde faktiskt inte att det var så mycket. Det är också då jag brukar ge upp med motionon och diet,för det känns lite meningslöst just då. Men den här gången ska jag inte göra det. Jag ska skriva in vikten och följa upp och se om  viktökningen hör i hop med lingonveckan. Idag vägde jag bara 61 kg och jag känner mig positivt inställd igen 

Hemkomst!

Dom ringde från sjukhuset och sa att i morgon skickar dom hem min pappa. Bra är han ju inte ,men vi får ta en dag i taget och se tiden an. Sjuksystern som ringde undrade hur han skulle ta sig hem i morgon och  om han klarade av att ta sina mediciner själv. Tror dom att min pappa är en idiot eller. Han är på sjukhuset för att han har hjärt och njurproblem . Hans huvud är det inget som helst fel på. Undrar om dom prövat med att fråga honom eller utgick dom från att han var omyndigförklarad? 

skymmning över lindöfjärden


Träningsdagbok v. 39


Vecka   
 39

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 60

 60

 

  60

 60

 60  60

 cykel i minuter 

     

 60  

Tandborstfobi!

Har ni någonsin funderat hur äckligt det är med tandborstar? Det har jag. Minst två gånger om dagen använder man den,sen sköljer man av den och sätter tillbaka den på sin plats. Och handen på hjärtat ,hur ofta byter du din tandborste ? Själv använder jag min alldeles för länge, ända till stråna spretar rakt ut.
Om man dricker vatten ur ett glas så sköljer man inte bara av det och ställer in det i skåpet igen. Man diskar det, så att alla baciller försvinner Oftast görs detta i en diskmaskin med en hög temperatur som fullkomligt dödar alla bakterier. Så noga är man inte med sin tandborste och den har ändå varit och rotat inne i munnen. Nej, tillbaka till sin plats efter borstning och vill det sig riktigt illa så har man som vi, en gemensam mugg för alla borstar. Där står dom och gnuggar och gosar sig mot varandra ,så alla har allas baciller på sig,liksom. Det finns en oskriven lag som säger ,låna aldrig någon annans tandborste , men står dom så här, intill varandra så är ju det nästan samma sak. Usch! Har funderat på vad man ska göra åt snuskeländet. En lösning är att använda engångstandborstar. Men trots att vi bara är tre i familjen så skulle det innebära att på 30 dagar skulle vi avverka ca.180 st borstar räkna ut vad det blir på ett år,en jädrans massa. Varken bra för sopberget eller plånboken . Istället har jag kommit på en genial ide. Samtidigt som jag ändå kör middagsdisken i diskmaskinen,så får alla borstarna åka med. Detta innebär att familjen,alltid,numera har rena och fräscha tandborstar.Dessutom har jag några i reserv för övernattande gäster

 


Äckel Peckel !

Gick in på Konsum för att köpa lite frukt och grönsaker. När jag står vid självplocksdisken och fumlar med att få upp plastpåsen som jag ska lägga frukten i ,så inser jag- jag måste göra det. Jag måste slicka på fingrarna för att kunna öppna den. Och vad gör man sen när man har slickat på fingrarna? Jo,man börjar plocka i frukten, och det är ju ok om man bara tar i den frukt som man ska ha. Men det gör man ju inte ,utan man klämmer och känner tills man hittar det perfekta päronet. Nu är jag ju lite smartare, så jag slickar på vänster hand och plockar med höger och på så vis så slipper jag ju sprida mina baciller. Men alla andra hur gör dom? Jag tittar mig omkring och ser att dom slickar också på fingrarna för att få upp påsen ,men dom flesta gör det med samma hand som dom plockar med.Usch,fy farao vad slibbigt. Ska det vara så himla svårt att konstruera en plastpåse som inte klibbar ihop, och som är lätt att öppna .Jag bara undrar? I fortsättningen kommer jag att vara jäkligt noga med att skölja min frukt innan jag äter den.


slut med matdagbok

Nu får det vara slut med att skriva matdagbok. som synes så kan jag inte lära mig att äta rätt. Min kosthållning ser ut ungefär på samma sätt varje dag. Förstår inte hur människor har tid att stå och laga en massa nyttig mat. Jag hinner i alla fall inte. Jag tar den mat som finns och på jobbet äter jag det som vår husmor lagar.däremot behöver man ju inte ta så mycket av det som innehåller en massa kalorier.Men man måste ju bli mätt i alla fall, annars tappar man snart orken. Men man kan ju alltid strunta i efterrätten och kakorna.
 Skulle vara jättekul om nån som Anna Skipper kunde lära mig lite om kost och näring.
Så från och med nu ,så skriver jag bara in om det blir nån förändring i kosten eller om jag syndar med onyttigt som te.x en påse ostbågar.
Men glöm inte. Det viktigaste är ändå att motionera.

Ja må hon leva....

Idag blir det fest! För idag fyller min mamma år. Hipp hipp Hurra!. Det blir tårta ,blommor och presenter



Planering

Som jag längtat hela veckan efter fläsk med löksås, som var dagens rätt på jobbet. Men inte. Idag blev det vårdplanering för min far istället.Man får ta det viktigaste först.Det gav nya erfarenheter hur saker och ting fungerar eller snarare inte fungerar.
Det började med att biståndshandläggaren ställde frågor om varför min far var på lasarettet. jag blev väldigt förvånad över att hon inte hade någon som helst information om patienten.Det hade väl ändå varit bra om hon haft med sig någon typ av fallbeskrivning. Men tydligen är det så att handläggarna får inte ha tillgång till journalerna. Eftersom min pappa var väldigt trött och inte orkade redogöra för sitt tillstånd så bad jag henne kalla in en sköterska för att berätta om hans medicinska tillstånd. Sköterskan var väldigt bra, även vi som anhöriga fick en bra information ,vilket vi inte tidigare fått. Hon förklarade bl.a att det var nu ok med lungorna men däremot hade han njusvikt och på måndag kommer man från njurmedicinska för att ta prover för att kunna ge rätt medicin. Så möjligen kan han få åka hem nästa vecka. Men så är det ju det här med hjälp i hemmet. Pappa tyckte att det skulle vara bra med ett direktlarm . Det kommer att sättas in nästa vecka. Övriga hjälpmedel som duschstol,rullator kommer också att ordnas.Vi frågade också om färdtjänst ,men det kunde inte hon ordna. För att få färdtjänst så måste man själv kontakta KLT Högsby antingen via telefon eller via nätet. Mycket konstigt tycker jag . Hur lätt är det här för en människa, som är både gammal och sjuk, att ordna detta? Varför är det inte så att handläggaren hjälper till med alla behov som patienten har ,från början till slut. Är det här att "ha en helhetssyn på människan" som det så vackert heter i böckerna.
Måtte man inte bli så sjuk så man inte kan föra sin egen talan- för vem i hundan hjälper en då?

Anna Anka

En komplexfylld kvinna utan eget värde som lever genom sin man! Man kan ana att det finns ett visst släktskap till dom tre byxlösa våpen,Knatte,Fnatte och Tjatte Anka.Om inte annat så är dom lika på näbbet!

 

   

 

 

Nått på gång?

Var hemma hos sonen,sambon och barnbarnet.har inte varit där på ett tag och jag ville se hur det var med dom. Sonen har fått nytt jobb, och åker inom kort på en två veckors utbildning till Stockholm.Förutom det så tyckte jag att det signalerades att det var nått på gång. Det fanns vissa tecken som tydde på att jag kanske snart blir Farmor igen. Men man vill ju inte fråga,kan ju hända att man gör bort sig rejält då. Men det lär väl visa sig snart i sådana fall. Tror inte att dom läser min blogg heller för i sådana fall så har jag ju ändå gjort bort mig



  Thilda 


Tandläkarvård borde vara gratis

Bet av en tand och fick gå till tandläkaren. Han kikade lite och sen sa han- antingen så sätter vi dit en plastbit men det kommer ändå inte att hålla så jag föreslår att du gör en ny krona. Det blir förstås lite dyrare ,men det är ju en viktig tand. Men det är ingen större fara just nu så du kan också välja att låta bli.  Frågade honom- vad kostar det att sätta dit en krona. Han sa- ja,runt 6000- 7000kr. Jag såg förmodligen ut som ett frågetecken efter den informationen,och vad fasen skulle jag välja? Inte tusan vill jag lägga så mycket pengar på en tand det verkar ju helgalet. Så jag sa- jag skiter i det här, och så gick jag hem.
 Så nu ska jag ringa runt till andra tandläkare och be om kostnadsförslag samt höra mig för om det ändå inte är ,snål som jag är, bäst att sätta dit en i plast.
Man kan undra varför tandvård inte räknas som sjukvård? Vad är skillnaden? Man är väl lika sjuk om man har inflammation i munnen som när man har det i foten? Man får feber och värk av dom bägge och behöver medicin och omvårdnad för att bli botad.Tycker absolut att mina skattepengar ska användas till tandvård. Det här är väl ändå en valfråga för våra partier. Det parti som lovar fri tandvård ,lovar jag att rösta på.


Träningsdagbok v.38


Vecka   
 38

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 60

 60 

 60

 

 60

 60  60

 cykel i minuter 

     

   
 45  30  45

Matdagbok v. 38


Kl.       Lördag    19 sept

08.00   kaffe
10.00   gröt,2 ägg,1 macka,smör,ost,kaffe

13.00   kaffe,pyttelite tårta
16.00   fisk,potatis,tomat,morötter,vatten
17.00   kaffe med lite glass i
19.00   kidneybönor,fetaost,majs

Kl.       Fredag   18 sept

07.00   Kaffe
09.00   2 mackor,smör,skinka,ost,kaffe
12.00    fisk,3 potatis, tomat,vatten
16.00    klyftpotatis,kyckling,tomat,vatten
18.00    kaffe


Kl.       Torsdag 17 sept.

07.00   kaffe
09.00   2 mackor,ost,smör
12.00   potatis,köttfärslimpa,sås,vatten
15.00   banan
16.00   kidneybönor,feta,majs,tomat
17.00   banan
19.00   1 macka,ost,tomat,kaffe 


kl.       Onsdag 16 sept.

07.00   kaffe
09.00   2 mackor,ost,smör,kaffe
12.00   Potatis,köttfärslimpa,sås,sallad,vatten
16.00   1 macka,ost,smör,kaffe
18.00   kaffe



Kl.       Tisdag 15 sept

07.00   kaffe
09.00   1 macka,ost,kaffe
11.00    potatisgratäng,fläskfilè,vatten
12.00    2 plommon,1 vaniljkola
16.00    2 mackor,smör,ost,kaffe
17.00    1 plommon

 

Kl.       Måndag  14 sept

07.00    kaffe
09.00    2 mackor,ost,smör
12.00    pasta,skinksås,broccoli,vatten
15.00    kaffe
17.00    3 hemgjorda kroppkakor,grädde,smör,vatten
18.00     kaffe


Sjukbesök av en frisk!

Måndag igen och tillbaka på jobbet efter en veckas förkylning. Full rulle på jobbet, massor av besökare . Eftersom jag arbetar med människor som inte mår så bra så är en av mina arbetsuppgifter att göra hem och sjukbesök. Så idag blev det ett två timmars besök på sjukhuset. Han mådde inget vidare hade svår värk i ryggen, men trots det så orkade han följa med till dagrummet för att dricka kaffe och småprata lite.
 Direkt efter gick jag till min pappa på avdelning 19. Man hade kopplat ifrån maskinerna men det verkar som han blir sämre och sämre.han har svårt för att prata och han verkar väldigt uppgiven. Läkaren hade sagt till honom att njurarna inte fungerade som dom skulle, och i morgon ska han åter igen röntgas.  

Robert Broberg = gammal

Robert Broberg, som alltid lika duktig med sina texter och sin coola sköna humor. Men han håller ett lågt tempo och sjunger för många, anonyma låtar .Hade önskat att det var lite mer riv i låtarna. Istället håller han sig till lugnare ballader.Och precis när man känner,nu kommer han igång,så backar han och drar ner på tempot.Det känns som han kör lite i uppförsbacke.
 Det märks att han har blivit gammal. Det är inte samma ös på scenen längre som det var förr, och det är inte heller Robban som är i focus på scen, utan bandet. Det är bandet som äger scenen. Men även där känns det som om dom får hålla tillbaka pg.a hänsyn till Robban. Robban är mer en figur som lullar omkring på scenen ,man får nästan känslan av att han kommit fel. 
Man brukar säga att "man ska sluta när man ligger på topp" och kanske är det något att fundera över för Robban,kanske är det dags att lägga ner liveshowerna och ägna sig åt att spela in skivor istället 

                                                                             


Irish Coffee!

Blev oerhört förvånad när jag klev upp på vågen idag. Hade förväntat mig att den skulle pekat uppåt rejält. Igår kväll var det pubrunda och jag syndade rejält med Irish Coffee (med massor av grädde)2 stora öl och till det blev det en plockbricka med nachos,aioli,ost,korv och en del andra feta onyttiga saker. Men trots det hade vikten minskat. Nåväl det bevisar bara min teori om att man kan äta vad som helst ,det viktiga är att förbränna lika mycket,eller mer som man tryckt i sig


fira födelsedag i dag.

Om ca . en timme ska jag och tjejerna samlas i stan för att fira Ingela . Hon fyller inte år idag,men pga.olika skäl så har vi inte kunnat fira henne tidigare. Först blir det en runda på Puben ,sen fortsätter vi till Kalmarsalen för att se Robban Broberg, vilket också är presenten till Ingela. Sen får vi se vad som händer under resten av kvällen.


Idol-Mehmed

Hade ingen större förhoppning när jag såg den här killen och inte blev det bättre när han började prata. Men................ så började han sjunga .Vilken kille .Vilken röst. Förutom några dåliga upptakter så sjöng han helt underbart. Jag fick tårar i ögonen. Jag tror på honom. Rätta mig om jag har fel.


Godis!

Hur galen får man va när man köper hem sånt här, när man går på diet och försöker att minska i vikt ?
Men jag har faktiskt inte tagit en enda än, och dom har nu, legat i skålen i tre dagar. Ok då, jag erkänner väl då ,tog en vaniljkola, sög av chokladen och spottade ut den.
Mmmm,skitgott.Smakade underbart. Jag är verkligen sugen på mer!

 


Drömhuset!

Ingen är gladare än jag för jag mår bättre idag.Solen skiner och allt är på topp igen. Janne och jag tog en promenad och stötte på ett par bekanta som höll på och renovera sitt hus, som ligger i gamla stan. Ett vackert gult hus från sekelskiftet med charmiga spröjsade fönster. Insidan var ännu vackrare, med synliga takbalkar, rosentapeter och badkar med tassar. Kan det bli mer romantiskt? Precis ett sådant hus vill jag ha,ett riktigt prinsesshus. Å, vad jag ångrar att jag inte hade kameran med mig, men jag hoppas att vi blir inbjudna fler gånger , för att se hur det blev, när renoveringen är klar.



Fjärilslarv

Den här vackra larven hittade jag idag,men tydligen så skrämde vi honom så han (el. hon ?) drog ihop sig så här.



 Foto: ECG


Har inte tid!

Jag känner mig lika risig idag. snoret rinner och ögonen svider.Har på en enda dag gjort av med en hel rulle hushållspapper ,vilket resulterat i en fyllekran.Känns som snoret gått upp i hjärnan och ut i öronen ,för varje gång jag snyter mig så piper det och kraskar i öronen.Det låter ungefär som när man har störningar på mobilen.
Det är typiskt mig att bli sjuk när jag inte har tid.Jag har precis kommit i gång med träningen och kostvanorna och det är ju inte att tänka på nu när jag ligger däckad. Jag har en pappa som fortfarande ligger på lasarettet och behöver besök,vilket jag inte kan göra. Skulle nog inte vara så poppis att gå upp till hjärtsjuka patienter och sprida mina baciller.En mamma som behöver hjälp med att ta sig till sjukhuset,inte heller att tänka på.
På jobbet behövs jag denna vecka pg.a att det är stormöte för direktorerna  i Kalmar, torsdag och fredag. Vi är dessutom underbemannad för att jag beviljat semester för en av personalen. Men allt det här måste lösas på något vis. jag vet att inte jobbet står och faller med mig, och är jag sjuk så är jag.Men jag har inte tid! Jag känner mig oerhört stressad, så nu vill jag bli frisk omedelbart. Har ni nått recept på ett dundermedel som botar fort som attan,så skicka det till mig omedelbart,för jag står inte ut.


Rinnande näsa!

vaknade på morgonen och insåg att idag är det nog bäst att stanna hemma från jobbet.Näsan rinner som en vattenkran och jag känner mig halvrisig. I vanliga fall hade jag nog gått till jobbet i alla fall,men med all hysteri runt svininfluensan så väljer jag att stanna hemma, för att inte smitta ner någon annan.Det är typiskt att man ska bli sjuk nu,just precis när man tagit tag i det här med träningen och matvanorna. Men om jag orkar kommer jag i alla fall att försöka gå ut i friska luften,för jag tror att man bara mår bra av att vara ute så länge man inte har feber- jag kommer att promenera ,men inte i powerwalk utan i sakta mak. Dessutom måste jag bli frisk till lördag för då har jag biljett till Robban Broberg,och det vill jag inte missa.


Träningsdagbok v.37


Vecka   
 37

Månd

Tisd  

Onsd

 Torsd

Fred

Lörd

Sönd

 Gång i minuter

 50

 sjuk

 sjuk

  60 (sakta)

 60

 60  60 

 cykel i minuter 

 30     

   
     

Matdagbok v.37

Kl,          Söndag

09.00      1 skiva bröd,ost,kaffe
11.00      2 skivor bröd,ost,smör,kaffe
15.00      fisk,ris,tomat,champinjon,vatten
16.00      kaffe,1ruta mörk choklad

Kl.          Lördag  12 sept.

08.00      kaffe
10.00      2 skivor bröd,ost,smör,kaffe
14.00      kaffe
15.00      ris,kyckling,vatten,kaffe
17.00      irish coffee(massor av grädde)
18.00      stor starköl,nachos,aoili,korv,oliver,ost mm.
20.30      1Liter starköl

Kl.          Fredag  11 sept

08.00      Kaffe
10.00      2 skivor bröd,2 stekta ägg,smör,kaffe
12.00      kaffe,plommon

15.00      ris,kyckling,currysås,vatten
20.00      1 skiva bröd,ost,kaffe

KL.         Torsdag 10 sept.

08.00      kaffe
09.00      gröt,mjölk,lite socker
11.00      1 skiva bröd,smör,ost,kaffe

15.00      3 kroppkakor,grädde,smör,vatten
18.00      2 plommon
19.30      1 skiva bröd,ost,kaffe

Kl.         Onsdag. 9 sept.
               
08.00      2 skivor bröd,ost,smör,kaffe  
15.00      kyckling,ugnsstekta potatis,morötter,aioli,vatten
16.00      kaffe
18.00      Te  

Kl.         Tisdag. 8 sept.
            
07.00      kaffe
09.00      2 skivor bröd,smör,ost,tomat,kaffe
13.00      köttsoppa,vatten 
16.00      stuvade makaroner,halvt isterband,vatten
18.00      kaffe 
 

KL.         Månd.7 sept.

07.00     kaffe
09.00     2 ljust bröd,smör,stekt ägg,ost,kaffe
12.00     Potatis,panerad fisk,remoulad,sallad,vatten
16.00     kaffe
17.00     plommon
18.00     1 skiva mörkt bröd,ost,tomat,kaffe
20.00     plommon

Mer puls!

Har testat mina handledsvikter på min "powerwalk " i dag. Det känns som om hela kroppen får jobba mer. inte bara armarna utan också ben,bröst och lungor,dessutom sätter det fart på pulsen.Det känns faktiskt som om man bränner mer kalorier med viktbanden.Jag blev riktigt trött och svettig, känner en viss träningsvärk i armarna. Bra eller dåligt? Vad vet jag? Har faktiskt inte vare sig sett, eller hört talas om någon som motionerar på detta vis.Tycker att detta är ett bättre alternativ till gåstavar , som bara är klumpiga att dra på. Jag prövar ett tag och utvärderar senare.

Svårt att välja!

Hittade inga skor igår.Men idag åkte jag över till Öland och butiken Sko Dig. En jättebra affär och man hittar alltid något där. Problemet är att det är svårt att välja. dessutom så lider jag av beslutsångest. Skulle jag ha svarta eller bruna? Låg klack eller hög klack? Efter mycket provande ,pustande och stånkande så föll valet på ett par svarta, låga adidas 600:- och ett par svarta stövletter 495:- Känner väl mig halvnöjd med valet,men man kan ju alltid köpa fler,skor får man ALDRIG för många av.

   


Höstbilder

ingenting går upp mot dom vackra färgerna som hösten har. för visst är det väl vackert när blommor vissnar och löven blir gulröda. Har nästan alltid med mig kamera i väskan för att inte missa en vacker vy eller en spännande händelser.visserligen blir inte bilderna lika bra som med systemkameran, men en hyfsad fickkamera duger gott och väl,den är dessutom smidig att ha med sig.
 Dom här bilderna(ej redigerade) tog jag idag på min morgonpromenad. Det syns att hösten nalkas.




   


Viktband i rosa

Hittade ett par handledsvikter på Intersport för 120 kr. Tänkte testa att ha dom på mig när jag är ute och går för att ev. bygga upp muskler i axlar och överarmar.

Imköpta på Intersport för 120 kr. Tänkte ha dom när jag är ute och går för att träna upp mina klena armar och axlar    


Låg energi!

Under nästan två veckors tid har jag motionerat och undvikit onyttiga saker, som godis och kakor. Min mathållning är inte den bästa(se matdagbok) och jag känner att min ork och energi inte är på topp.Givetvis beror detta på fel kost.Däremot så går den hatade vågen åt rätt håll(Se vikttabell)men, för att orka nästa vecka så behöver jag mat som ger mer kraft och mättnadskänsla. som synes så dricker jag för mycket kaffe och äter på tok för lite frukt och grönt. Ska försöka ta tag i detta snarast. Hittade lite tips i Hemmets Journal som jag ska försöka följa. kanske inte fullt ut men en del av den i alla fall.kaffet är det svåraste att ersätta. Så har ni några bra tips, så skriv och berätta

svårt att sova.

Som vanligt kunde jag inte sova så länge som jag ville. Vaknade vid 5 och när klockan var 6 så tyckte jag att det var lika bra att gå upp.Vädret är lika grått och trist som jag känner mig nu. Pappa är fortfarande kvar på lasarettet och man kan undra vad det är med honom ,för han ser ju inte piggare ut i alla fall.Får väl göra ett besök framåt eftermiddagen.
Men trots att det är lite deppigt idag så  känner jag mig lite shoppingsugen,och det blir man ju alltid gladare och piggare av. Eller hur? Bästa botemedlet vid depprimering= shopping.
 så när City öppnar idag ska jag dra ner dit för att se vad jag kan hitta.Är lite sugen på ett par nya skor, kanske ett par höga streetskor eller kanske stövletter med lite högre klack.Såg att dom hade höstrea pg.a ombyggnad, i skoaffären på kvasten.det kan nog vara värt ett besök där i dag.Dessutom såg jag att Närstadt hade rea på ett par supersnygga svarta skinnväskor.Men hittar jag nått bra, så lägger jag självklart ut bilder. Nu blir det kaffe och östra småland. Hej!

Den ensamma anden!

 
Foto: ECG

Städning av badrum

Kom hem från jobbet och upptäckte att badrummet behövde en uppfräschning. Var trött som tusan ,men har jag fått nått på hjärnan så är det bara att sätta igång, med en gång. Kan vara rätt skönt att få det överstökat, så slipper jag göra det i helgen, när jag är ledig. så ut med rosa handukar,draperi och matta och in med svart design. Så nu är det snyggt,rent och dessutom doftar det gott.


Utflykt

I dag var det utflykt på jobbet . Färden gick till Nyttorp som ligger ca 2 mil norr om Kalmar.En gammal gård med fyra stugor, som ägs av kyrkan.Brukar oftast användas som konfirmationsläger. Men idag åkte vi dit, personal och besökare,för att grilla och ha det trevligt. Det ösregnade när vi kom dit och trädgården såg ut som en leråker, men trots det så både grillade och tävlade vi ute i regnet.Korven och kaffet drack vi förstås inomhus. En mycket lyckad eftermiddag blev det i alla fall.så ett stort TACK till min kollega Ingrid som ordnat det så trevligt.

     
 Det gamla stallet
har man gjort
till ett
vackert kapell


Hur ska man hinna?

kom hem sent från jobbet . ringde mamma ,Pappa var fortfarande kvar på lasarettet.Hon hade inte hälsat på honom idag,så jag lovade att hämta henne så fort jag var klar.
Skyndade ut på min motionsrunda,hem och in i duschen,sen kasta i sig lite mat. Ja,mat o mat, det blev cornflakes (se matdagbok).Hur tusan ska man hinna laga näringsrik och nyttig kost,när man har fullt upp med att leva livet. Klockan halv nio var jag hemma och då är det alldeles försent för att äta. 


Deppigt värre.

En jäkla smäll väckte mig alldeles för tidigt idag. Blixt och åska och ett sabla ösregn dånade utanför mitt fönster. Katten blev livrädd och for i väg som ett skållat troll. Det är inte bara vädret som är skit ,även jag mår skit. En förkylning verkar vara på G. Men jag pallrar väl mig till jobbet i alla fall, kanske mår jag bättre lite längre fram på dagen. I annat fall är det väl bara att gå hem.


ÄLSKA SATC 2!


Premiär 28 maj 2010
Sex and the City


Choklad och Gelèhallon

Idag har jag lagt upp en matdagbok.Och min kosthållning är urusel.Jag är inte särskildt förtjust i varken sallad,grönsaker,frukt eller fisk.Därför tänker jag, denna vecka skriva ned vad jag äter,just för att hålla koll på hur dålig den är. Förhoppningsvis ska jag under resans gång kunna förbättra den.
Syftet med matdagboken är att visa att man egentligen kan äta vad som helst , bara inte så mycket.Jag hävdar bestämt att man kan gå ner i vikt på chokladkakor och gelèhallon ,bara man inte äter mer kalorier än man gör av med. Däremot så kommer man troligen, med en sådan kost, få en massa bristsjukdomar,men det är en  annan historia.
 Så det där med GL eller kolhydratmetoden det kan man strunta i.Dessa olika dietmetoder,  skapas mest för att någon vill tjäna pengar på andras olycka. Så en enkel metod som  Kaloriintag - motion= bra vikt, funkar alldeles utmärkt.
Och vill man inte ha näringsbrist så är det ju inte fel att följa det gamla hederliga kosthjulet.Ni vet, lite av varje tårtbit.
För att bränna kalorier så behöver man heller inte köpa dyra gymkort. Cyckling,raska promenader och löpning,ute i naturen, duger lika bra.Och är dessutom gratis.
Vill man däremot bygga muskler, då kan det vara lämpligt med ett gym.  Men ett träningkort kostar ca 5000kr om året,det finns några billigare alternativ som Atletklubben och Friskis och Svettis,men då får man också räkna med att trängas, vilket inte alltid är så kul.Personligen så väljer jag att träna ute och spar mina pengar till nått bättre.
Det viktigaste är ändå att DET SKA VARA ROLIGT att motionera, glöm inte det!

Matdagbok v.36

Kl.   söndag   6 sep

 9.00  gröt,mörkt bröd,ost,tomat,kaffe
12.00  plommon
14.30  Panerad spätta,ugnsstekta rotfrukter,ris,vatten
15.00  kaffe
18.00  melon

               


 

Kl.   Lördag    5 sep

 7.00  kaffe
 9.00  omelett(3 ägg),tomat,lite fetaost
14.00 nektarin
15.00 3 st tacco(skal),vatten
18.00 kaffe
20.00 plommon



Kl.   Fredag    4 sep

7.00   1 mugg kaffe
8.00   banan
9.00   2 skivor grövre bröd,ost,smör,kaffe
13.00  Fläslroulad,potatis,sås,ärtor.morötter,vatten
15-00  kaffe
17.00  2 skivor grövre bröd,ost,smör,kaffe
 
Kl.   Torsdag 3 sep


7.00   1 mugg kaffe
9.00   2 skivor ljust bröd,ost,smör,kaffe
12.00  Potatisgratäng.kotlett.bönor,fetaost
15.00  2 st varmkorv(utan bröd),saft,kaffe
18.00  kaffe
20.00  nektarin



Kl.    Onsdag 2 sep.

7.00   2 muggar kaffe
8.00   2 skivor ljust bröd,ost,smör,kaffe
12.00  Potatisgratäng,fläskfilè,bönor,fetaost,tomat,vatten
15.00  vatten,plommon
16.00  kaffe
17.00  plommon
19.00  cornflakes,äpplemos,socker,mjölk


Kl.    Tisdag  1 sep.
 
 7.00   2 muggar kaffe
 9.00   ljust bröd(utan smör) 1 ägg,kaffe
10.00  1 plommon, 1 banan
13.00  2 små raggmunkar,lite grädde
15.00  köttfärssås,spagetti,tomat,fetaost,vatten
17.00  kaffe
18.00  1 plommon
20.00   nektarin 

 Kl.     Måndag 31 aug.  

 7.00   2 muggar kaffe
 9.00  kaffe,ljust bröd,ost,smör
11.00  1 plommon
13.00  pommes,1 skiva kassler m. ananas o ost,vatten
15.00  1 plommon
16.00  1 karrekotlett,veterån m. smör,kaffe
18.00  kaffe
19.00  nektarin

         

                                                   
                                                                                                                                                                                                 


 








 


RSS 2.0