Aspö

Lördag och fint väder. Vad göra? Vi bestämde oss för att ta en tur till Karlskrona och därifrån ta bilfärjan över till Aspö.
Har aldrig varit där förut, men pratat om det vid ett flertal tillfällen,så nu skulle det bli av. Vi packade in mat  och badkläder och så bar det i väg
 Det var många bilar som köade för att komma över med halv tolv båten.Jag haffade en person för att fråga vart man köpte biljetter.Och kan ni tänka er det var Gratis att åka över och smålänning som man är så vet ni ju vad vi tycker om det "Gratis är gott".
 Vi kom med nöd och näppe med den, som näst sista bilen. Det var länge sen man åkte färja. en underbar känsla med friska vindar i håret och vågor som böljar ut från båten. Efter ca tjugo minuter var vi i land på Ön. Ingen vidare bra Ö att köra bil på. Trånga smala gator näst intill omöjliga för möte. Vid färjelägret fanns det cyklar att hyra och jag förstår nu i efterhand, att det skulle vi gjort. Ön är inte större än att man lätt kan ta sig fram på tvåhjuling. Vi besökte Castellet,en gammal fästning från forntiden el. nått. Där finns också en restaurang för den som inte orkar ta med sig egen mat. Vi däremot valde att äta vår matsäck i fiskehamnen.
Här finns även hotell och vandrarhem i lotsen ,för den som vill övernatta.
Även en affär där du kan handla det mesta som man kan behöva. på denna lilla Ö bor faktiskt 500 st personer året om,därtill tillkommer alla sommargäster.




















Kommentarer
Postat av: marianne

Mäktiga bilder Eva!

2011-06-09 @ 14:49:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0